17 juni 07:09

Aanleveren

Plantaardig in 100 Talen kookworkshop

Doe tijdens Zomer Op Zuid mee met een van de 5 workshops waarin verschillende chefs je laten kennismaken met de nieuwe Rotterdamse keuken van nu, waarin groentes de hoofdrol spelen.

Onder begeleiding van de chef kook je samen 3-4 verschillende gerechten om mee te nemen. Zo doe je culinaire skills op en ga je met een voorraad naar huis. Een van de kortste routes naar een gezonde en duurzame toekomst is meer en vaker plantaardig. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn steeds meer vlees- en zuivelvervangers, toch roept plantaardig eten ook weerstand op. Te duur zijn, te elitair, te ingewikkeld of gewoon niet lekker. En ja, vaak wordt dat in de supermarkt en de horeca bevestigd: de sojakipstuckjes zijn duurder dan de kiloknallers en de meeste vegan koffietentjes trekken met hun haver-latte-macchiato’s vooral welgestelde hipsters. Met Plantaardig in 100 Talen laten ze zien dat het anders kan! Door de kennis en kunde van verschillende keukens uit alle windstreken bij elkaar te brengen. De workshops zijn een ode aan culinaire diversiteit voorbij de vegaburgers en avocado’s. Ontvangst met koffie en thee in begrepen.

Let op: de workshop voor kinderen is van 13:00 tot 15:00 uur (dus een uurtje korter). En is bedoeld voor kinderen van 9 – 12jr. Voor ouders is er plek om rustig te zitten.

Waar gaat dit plaatsvinden: Volkskantine, Hillevliet 90, 3074KD Rotterdam
Voor wie is deze activiteit bedoeld: Voor iedereen die het leuk vindt om te koken  

 

Datum

17 sep 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 15:00

Locaties

Huis van de Wijk Hillevliet
Wijken