17 juni 05:56

Aanleveren

Optreden Klassiek op Zuid

Deze lente is het eindelijk zover: Klassiek op Zuid speelt het Nonet van Louise Farrenc! Dit is een prachtig werk voor maar liefst negen verschillende instrumenten: fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas. Zo’n grote bezetting, en dat zonder dirigent: een zeldzaamheid bij Klassiek op Zuid!

Een zeldzaamheid is ook dat de muziek is geschreven door een vrouw in de 19e eeuw. Waardoor lukte het Louise Farrenc wel om als componiste carrière te maken in een tijd dat vrouwen vooral gezien werden als huisvrouw en moeder?

Het antwoord hoort u op … Moederdag, want die zondag, 14 mei, speelt Klassiek op Zuid onder meer dit werk om 12.00 uur in de Credokerk en om 15.00 uur in het Van Cappellenhuis! Het ideale uitstapje dus mét, vóór of ter nagedachtenis aan moeder….

Deze Moederdagconcerten zijn onderdeel van het allereerste EstaFestival. Het EstaFestival is een initiatief van Klassiek op Zuid, en is een festival in estafettevorm door Rotterdam-Zuid met concerten, verhalen en workshops. Het thema van deze allereerste editie is kunst en vrouw. Kijk op www.klassiekopzuid.nl/estafestival-2023 voor het volledige programma.

Zaterdag 13 mei is de opmaat van het EstaFestival. Verspreid over de dag geven we een aantal korte optredens in Het Witte Paard, tijdens de plantjesmarkt. En dat is niet alles: speciaal voor u, het trouwe publiek, ligt er een verrassing klaar! Een klein cadeautje dat u gedurende die dag tussen 10.00 en 15.00 uur ter plekke op kunt komen halen. Ondertussen is Klassiek op Zuid op dat moment ook aan het repeteren voor de komende concerten, en voor één keer zetten ze hierbij de deuren voor u open. Een uitgelezen kans dus om een stukje repetitie mee te maken.

Opmaat EstaFestival
zaterdag 13 mei, 10.00-15.00 uur in en om Het Witte Paard, Groenezoom 245
Openbare repetitie en korte pop-up optredens én…. er ligt een verrassing voor u klaar!

Moederdagconcerten
zondag 14 mei, 12.00 uur in de Credokerk, Scherpenhoek 5, Rotterdam
Vanaf 11.30 uur staat de koffie klaar.
Toegang gratis,

Zondag 14 mei, 15.00 uur in het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel
Zie www.vancappellenhuis.nl voor toegangsprijs en reserveren.

Datum

13 mei 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 15:00

Locaties

Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam
Wijken