21 juni 01:32

Aanleveren

Bloemhof Festival 2024, alle info!

Zaterdag 8 juni 2024 vieren we voor de derde keer het Bloemhof Festival! Jong en oud zijn van harte welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur op het Putseplein, achter basisschool De Sleutel. Het Bloemhof Festival wordt vóór en dóór de wijk georganiseerd en er zijn ontzettend veel gratis activiteiten. Kom ook naar het Bloemhof Festival en vier samen de mooie dingen in de wijk! Meer informatie? Ga naar www.bloemhof.org

Stempelkaart voor kinderen
Voor kinderen is er de Bloemhof Festival-stempelkaart. Zij krijgen deze stempelkaart vooraf via school. Kinderen krijgen een stempel als zij meedoen aan activiteiten op het Bloemhof Festival. Met een volle stempelkaart kunnen zij gratis iets lekkers halen tijdens het Festival.

Wat is er te doen?

Kinderdorp
In verschillende tenten en kraampjes kan je tal van knutselwerkjes maken in samenwerking met de scholen uit Bloemhof, SOL, bewoners en Licht op Zuid. Bibliotheek Feijenoord leest voor en er zijn boekjes om in te snuffelen. Er zijn twee springkussens, laat je schminken of henna zetten, of schuif aan voor de poppenkast. RIO010 verzorgt net als vorig jaar de voetbalchallenge. 

Eten & drinken
Bewoners uit Bloemhof tonen trots hun kookkunsten! Annie verkoopt haar taarten en maakt cupcakes met kinderen en Karima verkoopt Marokkaanse koekjes en thee. Ook BLEND is van de partij voor ijs(koffie) en drinken, net als Speeltuin de Klimroos met lekkers. Bewoners Seema en Zahida verkopen kebab, pakora, broodjes en drinken. Vrijwilligers van de Birlik moskee verzorgen de frituur en typisch Pakistaans eten is verkrijgbaar bij de kraam van Masjid Ghausia. 

Cultuur&Campus
Ook dit jaar is er een samenwerking met Cultuur&Campus tijdens het Bloemhof Festival. Denk aan activiteiten op het gebied van mode. Diverse kleding- en handwerkgroepen uit Bloemhof nemen plaats achter de naaimachine om jouw kleding te repareren of te vermaken bij de activiteit ‘Kleding Upcycling’. Samen met kinderen van diverse basisscholen is er een echte modeshow! BLEND verzorgt naast drinken en ijs ook een kledingruil. En wie voor dieren en natuur houdt: ontdek het koraal bij OceanLab van Bloemhoffer Burhan of leer meer over zangvogels van Vogels en Vriendschap. En er is natuurlijk nog veel meer! Zo zijn er ook workshops: taekwondo, schilderen en circus! 

Ontmoet elkaar op het netwerkplein
Op het Bloemhof Festival kan je gemakkelijk kennis maken met mensen die werken in de wijk namens allerlei verschillende organisaties zoals de wijkraad,  Woonstad, Hef Wonen, SOL, de politie, Stadsbeheer, Like je Wijk, Stichting Je Goed Recht en nog meer! 

Muziek en meer!
Het gehele festival verzorgt de DJ voor gezellige muziek. Daarnaast zijn er tussen 13.00 uur en 17.00 uur diverse optredens van de brassband, jongeren van Studio Oleander, Kasba (wereldmuziek) en diverse dansoptredens.

Volg Like je Wijk Bloemhof voor updates over het Bloemhof Festival via www.facebook.com/likejewijkBloemhof en bezoek www.bloemhof.org

Alvast in de stemming komen? Bekijk de video en foto’s van de vorige edities via:
> https://likejewijk.nl/feijenoord/bloemhof-festival-2022-de-fotos/
> https://tinyurl.com/57x7c366
> https://likejewijk.nl/feijenoord/bloemhof-festival-2023-de-fotos/

Flyer Bloemhof festival 2024 zonder snijtekens los Flyer Bloemhof festival 2024

Datum

08 jun 2024
Verlopen!

Tijd

13:00 - 17:00

Locaties

Putseplein
Bloemhof, Rotterdam
Wijken