Erasmusspeld voor Gerard Lems

Op donderdag 10 oktober ontving hij de Erasmusspeld voor zijn grote en langdurige bijdrage aan diverse organisaties in Vreewijk. Wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen, NPRZ en EU-arbeidsmigranten) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Lems (1951) is sinds 2022 lid van de Wijkraad Vreewijk met de portefeuilles armoede en groen. Hij is ongeneeslijk ziek en heeft zijn werkzaamheden neergelegd. Wethouder Versnel: ‘Je toewijding aan Vreewijk siert je. Met je inzet ben je heel veel mensen tot grote steun. Maak je een verschil in hun leven. Dat verdient respect en waardering. Mensen zoals jij zetten we dan ook graag in het zonnetje.’

Bekende Vreewijker
Naast zijn wijkraadswerk is Lems al jaren actief als vrijwilliger. Hij ondersteunde bijvoorbeeld Opzoomeracties en zette zich in voor Speeltuin De Vaan en Stichting Kroeldekens. Daarnaast was hij actief tijdens de jaarlijkse tuinkeuringen van de Tuinen Keurings Commissie Vreewijk en zette hij zich graag in bij groenacties in de wijk. Verder is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dag van Vreewijk, waarvan de recentste editie in augustus jongstleden plaatsvond. Ook is hij verbonden aan Stichting De Uil, die lokale bewoners helpt met klusjes in en rond het huis. Lems koppelt daar vraag aan aanbod.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten