30 maart 04:42

Vreewijk

cultuurscout

Maak kennis met Cultuurregisseur Feijenoord Titia

Sinds januari ’22 is Titia Kitambala cultuurregisseur in het gebied Feijenoord. Na jaren in Hoogvliet deze rol te hebben vervuld, is ze enthousiast over Feijenoord. “Er gebeurt hier zo ontzettend veel! Zoals bijvoorbeeld in het Gemaal op Zuid in Afrikaanderwijk en het Witte Paard in Vreewijk zijn zoveel toffe culturele evenementen te bezoeken.”

Nu Titia dit jaar is gestart in Feijenoord is ze het omvangrijke gebied en alle culturele pareltjes aan het ontdekken. “Ik heb met enorm veel mensen kennisgemaakt, van wijkmanagers tot bewoners en van initiatiefnemers tot locatiehouders.” Ze is blij met de versoepelingen voor de cultuursector: “Aan iedereen merk ik het, al deze mensen die kunst en cultuur op Zuid een warm hart toe dragen staan te springen om weer aan de slag te gaan! De eerste plannen en aanvragen zijn al binnen, dus ik verwacht een geweldig jaar in Feijenoord op het gebied van kunst en cultuur.”

Cultuurregisseurs zitten in alle gebieden van Rotterdam, voorheen kende je ze misschien als ‘Cultuurscout’. De Cultuurregisseur, in Feijenoord dus Titia, kan je helpen een plan verder ontwikkelen voor je culturele initiatief, haar netwerk aanbieden om contacten te leggen of bijvoorbeeld een locatie aanraden. Wat nieuw is sinds de overgang naar Cultuurregisseur is dat je bij hen nu ook financiering kunt aanvragen. In Feijenoord kun je dus voor je plan financiering aanvragen bij Cultuurregisseur Titia. Dus, heb je een plan of idee om de kunst en cultuur in jouw wijk te delen met je medebewoners, neem dan vooral contact op met Titia via: titia@cultuurconcreet.nl of 06 34 777 153.

Onze reporter Tomas ging langs voor het interview!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten