23 maart 03:43

Vreewijk

laurens 1

Laurens Cupertino SBO: maak kennis met de school en directeur Wouter van der Windt

Aan de Bree, op de grens van Hillesluis en Vreewijk staat de SBO Laurens Cupertino. Een school die speciaal basisonderwijs biedt aan kinderen uit o.a. Hillesluis, Vreewijk en IJsselmonde. De basisschool heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het de inhoud en allure heeft gekregen die haar leerlingen verdiend.

Deze nieuwe richting had niet zonder directeur Wouter van der Windt gekund. Hij is door koepelorganisatie RVKO aangesteld om met de school de weg omhoog in te slaan. Met enthousiasme vertelt hij over zijn passie voor Rotterdam Zuid. “Heerlijk! Als ik over de Beijerlandselaan loop, voel ik me op mijn best!” Hij is niet vies om zijn Rotterdamse mouwtjes op te stropen, en vertelt hou hij eigenhandig tegels wipt en muurtjes overschildert met collega’s.

Dat tegelwippen en schilderen heeft zijn vruchten afgeworpen, de school oogt modern, levendig en groen. Van een moestuin tot konijnen en kippen, niet iets alledaags op een school in een grote stad, maar de Laurens Cupertino zet de plantjes en beesten in om kinderen een brede ontwikkeling mee te geven. Dit gebeurt daarnaast door wekelijkse techniek- en kooklessen, cultuurlessen door SKVR en Rotterdam Vakmanstad verschillende emotionele ontwikkeling trainingen en faciliteiten.  

Het team van speciaal basisschool heeft alles op alles gezet om te verbeteren, wat te merken is. In de uitstraling, het onderwijs en de binding met de wijk komen er drie dingen altijd terug: passend, pakkend en plezier. Het onderwijs is op maat voor elk kind haar of zijn behoeften, met een breed en interessant aanbod is elke dag pakkend en de kinderen die met plezier betrokken worden bij allerlei dingen zorgt voor een veilige en prettige sfeer. Zo’n veilige en prettige sfeer is belangrijk op school voor speciaal basisonderwijs. Het speciaal basisonderwijs zit tussen het speciaal onderwijs en het reguliere basisonderwijs in. Het gros van de kinderen stroomt uit op VMBO niveau, waar zij ook gewone diploma’s zullen behalen. “Het speciaal basisonderwijs heeft een imagoprobleem” hekelt Van der Windt. “Het staat te boek als onstuimig en onveilig, maar, mede door onze nieuwe richting en ons team,  is daar hier totaal geen sprake van. Het is net als elke reguliere basisschool, alleen is er wat meer aandacht en is er meer ruimte voor herhaling van de stof, zodat ieder kind hier uiteindelijk met een solide basis de deur uit gaat.”

Wijkreporter Tomas ging langs bij Wouter op de school en deelde het artikel en de foto’s met ons!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten