30 maart 09:09

Vreewijk

wijkraad kandidaten

Kandidaten voor de wijkraad in Vreewijk zijn bekend

Rotterdam krijgt na 16 maart een ander bestuursmodel in de vorm van wijkraden. Naast de gemeenteraadverkiezingen zijn er ook wijkraadverkiezingen.

In heel Rotterdam komen er 39 wijkraden na 16 maart. Nadat in 2014 de deelgemeente in Rotterdam, waaronder ook IJsselmonde, werd opgeheven ontstonden er de gebiedscommissies. Na twee perioden van 8 jaar houdt deze ook op te bestaan en komen er nu wijkraden voor in de plaats, die als het goed is op 20 april geïnstalleerd gaan worden door Rotterdam. Nieuw in deze bestuursvorm is dat burgers zich ook konden aanmelden. Zij hoefden niet gebonden te zijn aan een politieke of lokale partij.

Met de Wijk aan Zet krijgen Rotterdammers meer invloed op wat er gebeurt in hun wijk. Een nieuwe wijkdemocratie met 39 wijkraden, waar bewoners via een wijkakkoord meedenken en meebeslissen over wat hun wijk nodig heeft. Waar bewoners meebepalen waar geld aan wordt besteed en welke initiatieven van wijkgenoten worden uitgevoerd. En met een gemeente die zichtbaar in de wijk werkt. Die weet wat er speelt en samen met de bewoners optrekt. Zodat iedereen in de wijk kan meedoen. Laagdrempelig, op maat en met een praktische aanpak. De wijk is aan zet!

Tot 17 januari konden bewoners al dan niet verbonden aan een politieke partij zich aanmelden in gebied Feijenoord die maar liefst bestaat uit 7 wijkraden waaronder Vreewijk! Voor deze wijkraad in Vreewijk hebben zich 19 kandidaten aangemeld waar 7 zetels te verdelen zijn, de namen zijn bekend voor deze wijkraad: 

1. J. (Johan) Brinkman
2. Q.R. (Qasim Raza) Hussain
3. S. (Stavros) Grimbilas
4. O.A.P.W. (Oltisa) Lamers
5. N.C. (Nathalie) Haase
6. P. (Pieter) Boshuizen
7. K.J. (Keven) Neel
8. N.A. (Nabeel) Siddiqie
9. P.M.L.W. (Pieter) Lamers
10. A.I.W.L. (Agnes) Lamers
11. G.A.G. (Gerard) Lems
12. M.S. (Mavis) Fairbairn-van den Heuvel
13. M.M.J. (Minousche) Veerman
14. P.P. (Perry) de Snoo
15. M. (Michel) Pronk
16. S.D. (Shieneey) Harinandansingh
17. T.J. (Tom) Verweij
18. R.A. (Ruud) Kok
19. J.M. (John) van Bruggen

 

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten