1 april 15:14

Vreewijk

nando 1

Informatiebijeenkomst veiligheid senioren

De week van de veiligheid is weer aangebroken, dinsdag 11 oktober in De Prinsenhof ging de bijeenkomst over de veiligheid bij ouderen, gegeven door de wijkagenten.

De politie deelde tijdens deze bijeenkomst verschillende folders uit en gaf tips aan de ouderen. Ook werden er zogeheten kierstandhouders uitgedeeld, hiermee kunnen ouderen de deur op een kier laten staan en zo makkelijk kijken wie er voor de deur staat.

”Weet met wie je te maken hebt”. zegt Wijkagent Fleur: “Erg belangrijk is dat de ouderen verdacht gedrag herkennen. Een intercom is dus erg belangrijk, zo kan je zien wie er aan de deur staat. Bij online criminaliteit is het vooral goed dat als je het niet vertrouwt om naar je bank te bellen”.

Vreewijker Jan is positief over het initiatief van de politie, die zich hiervoor inzetten en bij de ouderen langs komen. “Ik voel me zelf nooit onveilig, maar je hoort wel veel verhalen en ik kan me heel goed voorstellen dat sommige ouderen zich niet veilig voelen. Helemaal als ze in het donker over straat moeten. Ook zijn camera’s erg handig, zodat je kan zien wie er voor de deur staat”.

Bewoner Aad vertelt: ”Bewoners komen regelmatig naar mij toe als er iets aan de hand is. Ik heb een brievenbus hangen, zodat de mensen zo hun vragen kunnen stellen. Daarnaast kunnen ze ook altijd bellen naar de SOR (Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam), zodat ik bij ze langs kan gaan. Als ik hier rondloop kunnen de mensen mij ook aanspreken. Wij van de SOR vinden het initiatief van de politie voor deze bijeenkomsten heel fijn. Veiligheid is erg belangrijk voor de oudere bewoners en als de politie dan ook langskomt, voelt het extra veilig.”

De politie geeft gedurende deze week verschillende bijeenkomsten op verschillende locaties en komt dus echt bij de ouderen langs. Hieronder meer informatie, als je zelf een bijeenkomst wilt bijwonen:

De Ikaziaflat
Locatie: de recreatieruimte
Datum: 12 oktober 2021
Tijd: 13:00-14:30

Beukenhorst
Locatie: de recreatieruimte
Datum: 13 oktober 2021
Tijd: 13:00-14:30

Groene Vink
Locatie: de recreatieruimte
Datum: 14 oktober 2021
Tijd: 13:00-14:30

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten