28 mei 03:50

Vreewijk

12-uur-stilzitten-om-geld-in-te-zamelen-voor-minder-stress-op-Zuid-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-COkPC

12 uur stilzitten om geld in te zamelen


Op 8 januari 2022 organiseert Zen.nl Rotterdam-Zuid een sponsorzitmarathon van 5 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Een marathon die de deelnemers veel rust biedt én de landelijke Stichting Vrienden van Zen sponsort. Doel is om 1.416 euro in te zamelen, zodat vijf mensen op Zuid meer rust kunnen ervaren.

Stichting Vrienden van Zen maakt het mogelijk dat mensen die willen mediteren, maar er geen geld voor hebben, toch kunnen mediteren. De stichting betaalt maximaal 80% van het cursusgeld, voor maximaal een jaar. Ieder jaar maken wel een paar mensen uit Rotterdam-Zuid gebruik van deze mogelijkheden, waar ze veel baat bij hebben. Het zijn bijvoorbeeld mensen met een uitkering, studenten, mensen met een minimum inkomen. Ze hebben last van stress en merken dat het mediteren hun meer rust en energie geeft.

Guido is een van de cursisten die gebruik maakt van Stichting Vrienden van Zen. Zonder financiële steun van Vrienden van Zen, kan hij niet deelnemen aan de meditatiecursus. De cursus helpt hem elke dag weer bewust te blijven bij zijn (denk)patronen, mensen die anders in elkaar zitten makkelijker te accepteren en beter om te gaan met lastige situaties.

De deelnemers aan de sponsorzitmarathon zullen bij elke meditatie een bedrag ophalen voor Stichting Vrienden van Zen. En veel mediteren betekent veel voordelen opdoen. Een echte win-winsituatie dus.

De sponsorzitmarathon wordt gehouden op zaterdag 8 januari 2022. Men kan mediteren tussen 5:00 uur en 17:00 uur, waarbij uiteraard de deelnemers zelf bepalen hoe vaak ze mediteren. In dit tijdsventer blijft het zoveel stil, ook tijdens de pauzes. Een beperkt aantal mensen kan meedoen op Weipoort 31, de vaste locatie van Zen.nl, net achter de Groene Hilledijk. Anderen kunnen online mee.

Zenleraar en initiatiefnemer Hanneke Dijkman: “Het zou fantastisch zijn als we op 8 januari 1.416 euro zouden kunnen ophalen, zodat in de toekomst 5 mensen een half jaar kunnen mediteren!”

Voor meer informatie over de sponsorzitmarathon en voor het inschrijven als deelnemer of sponsor, neem contact op met Hanneke Dijkman hanneke@zen.nl of 06 2277 0681. Zie ook zen.nl/rotterdamzuid.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

No posts found!

No posts found!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Meester Mo verrast

Bewoner en vrijwilliger Mo van Mo’s speelgoedwinkel op het Oleanderplein is dinsdag verrast door Noessie van Stichting Kroeldekens