11 december 21:05

Pendrecht / Zuidwijk

vervanging-1

Vervanging verkeerslichten Groene Kruisweg

Vanaf maandag 30 januari 2023 start de gemeente Rotterdam met het vervangen van de verkeerslichten op zes kruisingen op de Groene Kruisweg. Dit is nodig omdat de verkeerslichten oud en versleten zijn. Ze werken steeds op één kruising en gaan pas naar de volgende als deze klaar is. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 28 april 2023.

Planning

  • Maandag 30 januari t/m vrijdag 11 februari: Groene Kruisweg-Oldegaarde
  • Maandag 13 t/m vrijdag 24 februari: Groene Kruisweg-Slinge
  • Maandag 27 februari t/m vrijdag 17 maart: Groene Kruisweg-Korperweg
  • Maandag 20 t/m vrijdag 31 maart: Groene Kruisweg-Jan Olieslagerweg
  • Maandag 3 t/m vrijdag 14 april: Groene Kruisweg-Driemanssteeweg
  • Maandag 17 t/m vrijdag 28 april: Groene Kruisweg-Vondelingenweg

Werktijden

Ze werken zo veel mogelijk overdag van 07.00 tot 17.00 uur. Mochten de werkzaamheden onverhoopt tegenzitten, dan is het mogelijk dat ze langer moeten doorwerken tot in de avond of de nacht. Ze doen hun best om dit zoveel mogelijk te beperken. Omstandigheden zoals slecht weer kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden iets langer duren dan gepland.

Wat merk je ervan?

Het vernieuwen van de verkeerslichten, evenals het aan en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidsoverlast veroorzaken. De gemeente en de aannemer doen er alles aan om deze geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Ze kunnen dit helaas niet helemaal voorkomen.

Bereikbaarheid

Alle rijrichtingen blijven open, al zijn er soms minder rijstroken open dan gebruikelijk. Tijdens de ochtend- en avondspits zijn er altijd minimaal twee rijstroken open. Op de kruisingen werken ze doordeweeks. In het weekend werken ze in principe niet. De afzettingen en tijdelijke verkeerslichten laten ze staan zolang de nieuwe verkeerslichtinstallaties nog niet in gebruik zijn. Indien nodig zetten ze verkeersregelaars in om de doorstroom te bevorderen. Omrijden is niet nodig. Houd wel rekening met meer verkeersdrukte dan je gewend bent, voornamelijk in de weekenden.

Fietsers

Tijdens de vervanging van de verkeerslichten worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Zo kunnen fietsers veilig oversteken.

Actuele informatie

Check voor de actuele verkeerssituatie op de Groene Kruisweg: rotterdamonderweg.nl/groenekruisweg.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Hulp bij jouw buurtidee

Wil jij een voetbaltoernooi, streetdance battle of mode- workshop in jouw buurt? Of misschien wil je wel een