25 september 04:29

Pendrecht / Zuidwijk

Ontmanteling-orgel-in-Open-Hofkerk.-Het-Vierdag-orgel-in-de-Open-Hofkerk-gaat-nu-echt-verkassen-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Hr8i2

Ontmanteling orgel in Open Hofkerk

Een enorme en zorgvuldige klus vindt op dit moment plaats in de Open Hofkerk in Pendrecht, waar een ploeg van vier mensen van de firma Elbertse het Vierdag-orgel demonteert en prepareert voor transport naar Breda. Eerder werd gemeld dat het orgel zou verhuizen naar het Zeeuwse Kapelle, maar dat is niet door gegaan. Uiteindelijk heeft een particulier het mogelijk gemaakt dat het orgel verhuist naar de Grote Kerk in Breda.

De demontageploeg was aangenaam verrast met de staat en kwaliteit van het Vierdag-orgel. Alle gedemonteerde onderdelen zijn beschreven en genummerd opdat de hermontage in Breda goed gaat verlopen. Het grote orgel van de Grote Kerk aldaar gaat in restauratie en het Vierdag-orgel wordt geplaatst als tweede orgel. Het Vierdag-orgel stond in de Open Hofkerk vanaf begin jaren ’80 en werd naast de kerkdiensten ook gebruikt voor concerten.

Zaterdag 14 mei werd er afscheid genomen van het orgel door de drie organisten die het orgel de laatste tijd hebben bespeeld (Jan van Dijk, Jan van der Meer en Martien de Vos).

Deel dit bericht:

Categorie├źn

Gerelateerde berichten