8 december 15:49

Pendrecht / Zuidwijk

MaakJeWijk-ideeen-in-Pendrecht-Getest-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Aqrmr

MaakJeWijk ideeën in Pendrecht Getest

In het voorjaar is men gestart met ‘MaakJeWijk’ in Pendrecht. Via 160 straatgesprekken met bewoners en diverse groepsgesprekken zijn ze op zoek gegaan naar de buikpijn en de kracht van Pendrecht. De resultaten zijn door InHolland verwerkt en er zijn 5 thema’s en locaties benoemd die de veiligheidsbeleving positief of negatief beïnvloeden in Pendrecht.

De resultaten van de gesprekken zijn verwerkt en er zijn veel ideeën verzameld. Hieruit zijn 4 concrete plannen gekozen: de plannen hebben betrekking op de doorontwikkeling van de Zuiderkroon, het verspreiden van flyers met belangrijke telefoonnummers, het maken van een gezellige zithoek bij metrostation Slinge en het ‘opvoeden’ van jongeren over gedrag en regels in openbare ruimte via projecten.

Woensdag 25 januari hebben Edith, Joyce, Ninny en Berna getest wat bewoners vinden van een zithoek, een koffiecorner, een fotogalerie (foto’s van bewoners in Pendrecht) en een Coloured Mindplein (voetbal en basketbalveld) om het metrostation Slinge veiliger te laten voelen. Vooral de zithoek scoorde erg hoog.

Lees meer over project ‘MaakJeWijk’ in Pendrecht via: https://likejewijk.nl/pendrecht/category/meer/maakjewijk/

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Hulp bij jouw buurtidee

Wil jij een voetbaltoernooi, streetdance battle of mode- workshop in jouw buurt? Of misschien wil je wel een