1 oktober 17:55

Pendrecht / Zuidwijk

erasmus-speld

Erasmusspeld voor Bien Hofman

Voor haar jarenlange vrijwillige inspanningen voor Stichting Vitaal Pendrecht heeft Bien Hofman de Erasmusspeld ontvangen! Wethouder Maarten Struijvenberg (Financi├źn, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten) reikte de onderscheiding vrijdag 3 februari uit tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Kinderfaculteit Pendrecht.

Bien Hofman was ruim twintig jaar actief in Pendrecht. Eerst bij Bewoners Organisatie Pendrecht, daarna bij de opvolger Vitaal Pendrecht. Zij heeft haar activiteiten begin 2021 neergelegd. Dat haar afscheidsbijeenkomst nu pas plaatsvond, heeft met de coronapandemie te maken.

Stem van Pendrecht
Dankzij haar inspanningen zijn de inwoners van Pendrecht een hechte gemeenschap geworden. Een gemeenschap die positiviteit en saamhorigheid uitstraalt en die precies kan aangeven wat er nodig is in de wijk. Bijvoorbeeld via de Pendrecht Universiteit, waar bewoners en professionals samen nadenken over oplossingen voor problemen in de wijk. Een initiatief van mevrouw Hofman.

Ook startte zij de Kinderfaculteit Pendrecht, waar kinderen na school via leuke en leerzame lessen aan betere toekomstkansen werken. Andere initiatieven uit haar koker zijn onder meer het Pendrecht Museum, Pendrecht Theater en de Rollator werkplaats. Maar bijvoorbeeld ook de jaarlijkse kerstboomviering en de 4 mei-herdenking.

Enorme erkenning
‘Ik vind het een geweldige eer’, vertelt mevrouw Hofman. ‘Ik verwachtte een klein afscheidsdiner en dan krijg je de Erasmusspeld. Een enorme erkenning door de gemeente Rotterdam.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving

Deel dit bericht:

Categorie├źn

Gerelateerde berichten