Wat is WijkPlatform LikeJeWijk?

LikeJeWijk maakt het positieve zichtbaar, op hyperlokaal niveau. Een wijkplatform waarop nuttige informatie en activiteiten uit de wijk worden gedeeld. Het maakt bijzondere plekken, mensen en evenementen zichtbaar en deelt zo de trots en de liefde die schuilgaat achter het dagelijks leven in de wijk.

Het WijkPlatform heeft per wijk een wijkwebsite, gekoppelde social media pagina’s, Buurtborden, een echte wijkkrant en met de gratis LikeJeWijk App kan iedereen 24/7 gebruik maken van het WijkPlatform en informeren en communiceren met de buurt. Het zijn de mensen uit de wijk, de partners en betrokken WijkReporters die samen zorgen voor de dagelijkse stroom van berichten. Team LikeJeWijk zorgt voor het beheer van het WijkPlatform. Of betrokkenen uit een wijk wordt geleerd hoe zij het zelf kunnen doen via een uniek portal.

LikeJeWijk is neutraal en er voor iedereen. Een goede controle op behoud van gangbare normen en waarden zorgt voor een fatsoenlijk community en respect voor iedereen. Een sterke basis voor om elkaar goed te informeren, te helpen en elkaar positief te verbinden.

Neem een kijkje op onze WijkPlatformen en ontdek de WijkBerichten, de agenda en de WijkGids. Uiteindelijk willen we dat bewoners goed geïnformeerd zijn, maar ook dat ze meepraten en meedoen!

Hoe werkt WijkPlatform LikeJeWijk?

Echte aandacht voor de buurt, ervaring en een goed werkend technisch en inhoudelijk systeem zorgt ervoor dat LikeJeWijk werkt.

Via de LikeJeWijk App en de wijkwebsite kan en mag iedereen in een wijk meedoen; bewoners, wijkwerkers van gemeente, juffen en meesters …jong en oud. Informatie, een hulpvraag of een bericht met foto’s of video is binnen een handomdraai gemaakt en verzonden.

Team LikeJeWijk checkt al deze berichten op taal, inhoud en toon en publiceert via het LikeJeWijk portal het bericht op de WijkWebsite, socials, de buurtborden en in de App. Of je nu de taal slecht beheerst of volwaardig journalist of videograaf bent, iedereen is welkom om een positieve bijdrage te leveren. Alle berichten worden in een prettige mix gepubliceerd op alle kanalen van het WijkPlatform of zij die wij het geleerd hebben.

Informatie verspreiden en zichtbaar maken wat er is, daar werken we dus samen aan. Dat varieert van foto’s van bewoners over mooie plekken in de wijk en de oproep om mee te doen aan buurtpreventie tot informatie over grote projecten in de wijk van gemeente of woningcorperaties. LikeJeWijk werkt in wijken samen met instanties zoals het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Havensteder en de gemeente.

Via de WijkPlatformen vertellen wij samen met deze partners in begrijpelijk taal wat zij te bieden hebben voor de buurt en de bewoners. We verpakken de boodschap op zo’n manier dat ze oproepen tot gesprek en actieve inbreng. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige informatie van partners onderdeel is van de prettige mix aan berichten op het WijkPlatform. Want uiteindelijk willen we dat bewoners goed geïnformeerd zijn, maar ook dat ze meepraten en meedoen.

Bekijk hier de verhalen van verschillende personen die het WijkPlatform op hun eigen manier inzetten.

Meer weten over het aanleveren van berichten, klik hier.

Wil je adverteren, partner worden of supporter, klik hier

Waarom?

Omdat alles wat je aandacht geeft groeit, zo ook positiviteit, trots en liefde voor de wijk. Via het WijkPlatform van LikeJeWijk willen wij de wijk helpen dat met elkaar te delen. We doen dat crossmediaal om zoveel mogelijk verschillende doelgroepen te bereiken.

LikeJeWijk is in 2012 ontwikkeld na gedegen onderzoek en een afwijkende visie. In het kort de (6) redenen waarom LikeJeWijk werkt!

Via WijkPatform LikeJeWijk:

Positiviteit verbindt maar krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Het WijkPlatform biedt iedereen in een wijk de mogelijkheid om op een fatsoenlijke manier informatie te delen. Met als uitgangspunt “Alles wat je aandacht geeft groeit” vinden wij dat juist het goede nieuws meer podium verdient. Wij streven naar een positief sentiment onder bewoners en werken aan een betere wijkbeleving. Onderzoek wijst uit dat het consumeren van alleen slecht nieuws een negatieve invloed heeft op je perceptie en gevoel.

WijkPlatform LikeJeWijk helpt een wijk om het goede met elkaar te delen. Wij mensen hebben de natuurlijke neiging om slecht nieuws te overdrijven. Negativity bias noemt men dat ook wel in de psychologie: slecht nieuws werkt sterker op ons in dan goed nieuws. Bovendien is de hele journalistiek vooral gefocust op slecht nieuws, onder andere omdat – en dat vergeten veel mensen – het slechte de uitzondering is, de afwijking.

Met andere woorden: Slecht nieuws verlamd. Goed nieuws daarentegen heeft een positief effect op je gevoel, je gedrag en je beeldvorming. WijkPlatform LikeJeWijk is ontstaan na onderzoek op diverse thema’s met een diepgewortelde liefde voor Rotterdam en onderzoek. Meer weten over waarom LikeJeWijk werkt en waar we naar streven? Neem contact op via ronald@likejewijk.nl

985

CLUB MEMBERS

40

KM TRACKS

125

INSTRUCTORS

30

below Celsius