Wat is WijkPlatform LikeJeWijk?

LikeJeWijk maakt het positieve zichtbaar, op hyperlokaal niveau. Een wijkplatform waarop nuttige informatie en activiteiten uit de wijk worden gedeeld. Het maakt bijzondere plekken, mensen en evenementen zichtbaar en deelt zo de trots en de liefde die schuilgaat achter het dagelijks leven in de wijk.

Het WijkPlatform heeft per wijk een wijkwebsite, gekoppelde social media pagina’s, Buurtborden, een echte wijkkrant en met de gratis LikeJeWijk App kan iedereen 24/7 gebruik maken van het WijkPlatform en informeren en communiceren met de buurt. Het zijn de mensen uit de wijk, de partners en betrokken WijkReporters die samen zorgen voor de dagelijkse stroom van berichten. Team LikeJeWijk zorgt voor het beheer van het WijkPlatform. Of betrokkenen uit een wijk wordt geleerd hoe zij het zelf kunnen doen via een uniek portal.

LikeJeWijk is neutraal en er voor iedereen. Een goede controle op behoud van gangbare normen en waarden zorgt voor een fatsoenlijk community en respect voor iedereen. Een sterke basis voor om elkaar goed te informeren, te helpen en elkaar positief te verbinden.

Neem een kijkje op onze WijkPlatformen en ontdek de WijkBerichten, de agenda en de WijkGids. Uiteindelijk willen we dat bewoners goed geïnformeerd zijn, maar ook dat ze meepraten en meedoen!

Hoe werkt WijkPlatform LikeJeWijk?

Echte aandacht voor de buurt, ervaring en een goed werkend technisch en inhoudelijk systeem zorgt ervoor dat LikeJeWijk werkt.

Via de LikeJeWijk App en de wijkwebsite kan en mag iedereen in een wijk meedoen; bewoners, wijkwerkers van gemeente, juffen en meesters …jong en oud. Informatie, een hulpvraag of een bericht met foto’s of video is binnen een handomdraai gemaakt en verzonden.

Team LikeJeWijk checkt al deze berichten op taal, inhoud en toon en publiceert via het LikeJeWijk portal het bericht op de WijkWebsite, socials, de buurtborden en in de App. Of je nu de taal slecht beheerst of volwaardig journalist of videograaf bent, iedereen is welkom om een positieve bijdrage te leveren. Alle berichten worden in een prettige mix gepubliceerd op alle kanalen van het WijkPlatform of zij die wij het geleerd hebben.

Informatie verspreiden en zichtbaar maken wat er is, daar werken we dus samen aan. Dat varieert van foto’s van bewoners over mooie plekken in de wijk en de oproep om mee te doen aan buurtpreventie tot informatie over grote projecten in de wijk van gemeente of woningcorperaties. LikeJeWijk werkt in wijken samen met instanties zoals het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Havensteder en de gemeente.

Via de WijkPlatformen vertellen wij samen met deze partners in begrijpelijk taal wat zij te bieden hebben voor de buurt en de bewoners. We verpakken de boodschap op zo’n manier dat ze oproepen tot gesprek en actieve inbreng. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige informatie van partners onderdeel is van de prettige mix aan berichten op het WijkPlatform. Want uiteindelijk willen we dat bewoners goed geïnformeerd zijn, maar ook dat ze meepraten en meedoen.

Bekijk hier de verhalen van verschillende personen die het WijkPlatform op hun eigen manier inzetten.

Meer weten over het aanleveren van berichten, klik hier.

Wil je adverteren, partner worden of supporter, klik hier

Waarom?

Omdat alles wat je aandacht geeft groeit, zo ook positiviteit, trots en liefde voor de wijk. Via het WijkPlatform van LikeJeWijk willen wij de wijk helpen dat met elkaar te delen. We doen dat crossmediaal om zoveel mogelijk verschillende doelgroepen te bereiken. LikeJeWijk is in 2012 ontwikkeld na gedegen onderzoek en een afwijkende visie. In het kort de (6) redenen waarom LikeJeWijk werkt!

Via WijkPatform LikeJeWijk:

Positiviteit verbindt maar krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Het WijkPlatform biedt iedereen in een wijk de mogelijkheid om op een fatsoenlijke manier informatie te delen. Met als uitgangspunt “Alles wat je aandacht geeft groeit” vinden wij dat juist het goede nieuws meer podium verdient. Wij streven naar een positief sentiment onder bewoners en werken aan een betere wijkbeleving. Onderzoek wijst uit dat het consumeren van alleen slecht nieuws een negatieve invloed heeft op je perceptie en gevoel.

Positiviteit verbindt maar krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Het WijkPlatform biedt iedereen in een wijk de mogelijkheid om op een fatsoenlijke manier informatie te delen. Met als uitgangspunt “Alles wat je aandacht geeft groeit” vinden wij dat juist het goede nieuws meer podium verdient. Wij streven naar een positief sentiment onder bewoners en werken aan een betere wijkbeleving. Onderzoek wijst uit dat het consumeren van alleen slecht nieuws een negatieve invloed heeft op je perceptie en gevoel.

WijkPlatform LikeJeWijk helpt een wijk om het goede met elkaar te delen. Wij mensen hebben de natuurlijke neiging om slecht nieuws te overdrijven. Negativity bias noemt men dat ook wel in de psychologie: slecht nieuws werkt sterker op ons in dan goed nieuws. Bovendien is de hele journalistiek vooral gefocust op slecht nieuws, onder andere omdat – en dat vergeten veel mensen – het slechte de uitzondering is, de afwijking.

Met andere woorden: Slecht nieuws verlamd. Goed nieuws daarentegen heeft een positief effect op je gevoel, je gedrag en je beeldvorming. WijkPlatform LikeJeWijk is ontstaan na onderzoek op diverse thema’s met een diepgewortelde liefde voor Rotterdam en onderzoek. Meer weten over waarom LikeJeWijk werkt en waar we naar streven? Neem contact op via ronald@likejewijk.nl

Voor Wie?

Wij streven naar een inclusieve samenleving waar iedereen zich fijn voelt en een plek heeft. Daarom kan en mag iedereen meedoen. Of het nu een schooldirecteur is, een wijkorganisatie, ambtenaar, een bewoner die een hulpvraag heeft of iemand die een mooie foto heeft gemaakt van zijn straat of tuin. Via de gratis LikeJeWijk App kan iedereen 24/7 een bericht plaatsen op het WijkPlatform in zijn of haar wijk. Wij zorgen ervoor dat het WijkPlatform werkt en dat normen en waarden, respect en fatsoen binnen
community op peil blijft.

Opdrachtgevers en adverteerders kunnen meedoen om hun boodschap efficiënt in een wijk onder de aandacht te brengen op alle onderdelen van het WijkPlatform. Een uniek, positief en hyperlokaal bereik. Zo werken wij samen met gemeente, woningcorporaties en instanties om handige en belangrijke wijkinformatie hyperlokaal met groot bereik te publiceren.

Het Team

In het team van LikeJeWijk is er veel kennis aanwezig om iedere wijk te helpen en begeleiden in het bouwen en beheren van een WijkPlatform. De vaste medewerkers zorgen voor de ondersteuning, controle en het (technische) beheer voor iedere wijk.

De WijkReporters

In alle wijken zijn LikeJeWijk Reporters actief, dit zijn betrokken vrijwilligers die het leuk en belangrijk vinden om zich in te zetten voor hun buurt. Zij gaan op pad in de wijk om positieve ontwikkelingen in beeld te brengen en zo doen zij net iets meer dan een gemiddelde gebruiker van het WijkPlatform.

De Jeugdopleiding

Sinds 2013 hebben inmiddels bijna 100 studenten meegewerkt aan LikeJeWijk. Jaarlijks studeren studenten af in het team van LikeJeWijk en leveren zij een bijdrage aan het bereiken van onze idealen. Bekijk hier de video van een aantal van deze studenten die vertellen hoe zij hun periode bij LikeJeWijk ervaarde.

Video afspelen

Start een WijkPlatform

Ben je een betrokken bewoner, bewonersgroep, gemeente en je wilt starten met een wijkplatform. Of je beheert al een Facebookpagina voor de wijk of website en je wilt een dat wij je verder helpen? Je herkent je in onze werkwijze en idealen en je wilt ook een wijkplatform met website, App en gekoppelde socials? Dan kan je met het “doe-het-zelf pakket” van WijkPlatform LikeJeWijk zelf aan de slag. Wij organiseren de techniek en design en met onze kennis ondersteunen we je altijd en overal. Het basispakket van WijkPlatform

 •  Een LikeJeWijk website van jouw wijk incl. de onderdelen
  1. WijkBerichten
  2. WijkAgenda
  3. WijkGids
 • Aangesloten (bestaande) facebook pagina
 • Opname in de LikeJeWijk App.
 • Gebruik naam en design WijkPlatform LikeJeWijk over alle kanalen
 • Gebruik contentbibliotheek (tekst en beeld)
 • 24/7 Chat ondersteuning
 • Gebruik LikeJeWijk portal voor snel, simpel en professioneel verwerken, plannen en publiceren van
  berichten.

Wil je meer weten? Plan een kennismakings video afspraak. Wij stellen ons voor en beantwoorden uiteraard jouw vragen. (link/agenda/widget/calendly? mist)​

Wil je meer? Ben je gestart met WijkPlatform van LikeJeWijk in je eigen wijk, werkt het fijn en wil je meer? Laat je informeren over de mogelijkheden om één of meerdere LikeJeWijk Buurtborden te plaatsen en te koppelen aan jouw WijkPlatform. Veel wijken in Rotterdam Zuid zijn al voorzien van schermen waarop het laatste positieve nieuws, tips, video’s en meer realtime te zien is om de buurt te informeren. Meer dan 40 buurtborden van LikeJeWijk zorgen nu al voor een dagelijkse stroom aan nieuws gemaakt door bewoners en partners zelf.

Wij ontwikkelde de WijkKrant van LikeJeWijk om het mooie nieuws en de handige info in een herkenbaar jasje ook offline in het hart van de wijk onder de aandacht te brengen. Wij maakten met nieuws vanuit de wijk en de partners inmiddels meer dan 15 wijkkranten welke huis aan huis verspreid werden, en online te lezen waren.

Wil je meer weten? Plan een kennismakings video afspraak. Wij stellen ons voor en beantwoorden uiteraard jouw vragen. (link/agenda/widget/calendly? mist)​