29 mei 11:38

Lombardijen

orsine stem

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Orsine Muntslag

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Orsine Muntslag

Even voorstellen:
”Mijn naam is Orsine Muntslag, ik woon al 25 jaar in Lombardijen in de Homerusbuurt. Mijn hart ligt voornamelijk bij de kinderen van de wijk. Ik vind het belangrijk dat zij opgroeien in een wijk die schoon, veilig en vertrouwd is. Met goede herinneringen voor later. Ook maak ik mij sterk voor ontmoeting in de wijk. Met de maandelijkse buurtrommemarkt die ik organiseer komt iedereen uit de wijk samen, op deze manier raakt men meer betrokken met elkaar.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Ik heb mij verkiesbaar gesteld, omdat ik graag de stem van de kinderen wil vertegenwoordigen. Kinderen kunnen nog niet stemmen, maar hebben ook wensen en hele goede ideeën van wat er beter kan in de wijk.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ik woon al meer dan 25 jaar in Lombardijen en ben ook al 15 jaar actief betrokken in de wijk. De meeste mensen ken ik en zij kennen mij.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Ik vind het belangrijk dat kinderen veilig opgroeien in de wijk wil ook aandacht besteden aan het tegengaan van vervuiling, voorkomen van buurtoverlast en meer buurtbetrokkenheid.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”Lombardijen is een bruisende wijk! Met veel verschillende culturen en generaties als speeltuin Pascal, bouwspeeltuin de Materlinck en het Spinozapark mogen we spreken van bekende plekken waar zelfs mensen van buiten de wijk graag komen.”

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”We moeten samen opkomen voor de wijk. Daar waar velen de wijk hebben opgegeven, ga ik door om namens u voor Lombardijen te staan! Ik ben onafhankelijk van een politieke partij, gewoon een bewoner met hart voor onze wijk. U kunt daarom tussen 14 en 16 maart stemmen op mij.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Ik zet graag Annabel Andrade uit Lombadijen in het zonnetje!”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

No posts found!

No posts found!

Categorieën

Gerelateerde berichten