2 oktober 17:41

Aanleveren

IMG_1520

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Willem Husselman

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Willem Husselman

Even voorstellen:
”Ik ben Willem Husselman 64 jaar, gepensioneerd brandweerman/brandonderzoeker en werkzaam geweest bij de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond)”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Ik heb mij kiesbaar gesteld omdat ik vind dat de wijk vertegenwoordigt moet blijven richting de Coolsingel.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ik heb 5 jaar zitting gehad in de beheerscommissie AZC. Toen deze na de bekendmaking in 2015 opgericht werd heb ik mij direct aangemeld. Er ontstond toen veel commotie dat het AZC in de Beverwaard zou komen. Ik was daar, net zoals velen, tegenstander van. Maar na 5 jaar en door de inzet van de beheercommissie, Gemeente, Politie, RET, handhaving en uiteraard de bewoners zelf is het al met al toch meegevallen, ondanks een aantal incidenten die daar hebben plaatsgevonden.

Nu zie ik een nieuwe uitdaging. De Beverwaard kent net zoals andere wijken hun eigen problemen. Ik zie en hoor mensen klagen over het vervuilen van straten, hangjongeren, mentaliteit en de toenemende polarisatie, die overigens in de gehele maatschappij toeneemt. Wij als bewoners van de Beverwaard zullen echt samen de schouders eronder moeten zetten om problemen het hoofd te bieden en ik wil zeker mijn steentje bijdragen.

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
1. Veiligheid, schoon
2. De bereikbaarheid van sommige straten in de wijk verbeteren. (Parkeerproblemen in de wijk)
3. Rekening houden met de behoeften van de (toekomstige) bewoners en specifieke bevolkingsgroepen als kinderen, chronisch zieken, gehandicapten en juist de mensen die buiten de boot dreigen te gaan vallen.

”Ik kan best nog meer punten erbij zetten, maar dat ga ik niet doen want te veel hooi op je vork is niet goed.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”Ik vind deze wijk speciaal omdat er heel veel positieve dingen gebeuren, denk aan activiteiten die georganiseerd worden in deze wijk. Dat wij met z’n allen echte Rotterdammers zijn en deze wijk willen verbeteren. De inzet is er maar er zal meer moeten gebeuren om het leefbaar te houden voor iedereen.

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”Uiteraard wil ik nog wel iets kwijt, namelijk de strijdkreet die vroeger al op de brandweerwagens stond: “STERKER DOOR STRIJD”.

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten