2 oktober 06:45

Aanleveren

voorleesfestijn-op-de-parel-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-pVHnY

Voorleesfestijn op PCB de Parel

Dinsdag 21 februari was er een geweldig leuke voorleesronde in de peuter- en kleuterklassen bij PCB de Parel! 

Bij de peuters een vertelkastje met alle platen uit het boek: ‘Nee! zei Konijn’ van Marjoke Henrichs. De kinderen genoten van het verhaal en van konijn die steeds zijn kleren verkeerd aandeed en zich daarna heel vies maakte. Na even lekker spetteren in bad, ging hij toch schoon naar bed met een lieve knuffel van mama. Gelukkig zei het Konijn op de laatste pagina toch ‘Ja!’ Samen met de juffen deden de kinderen ook een konijnendans.

Bij de kleuters kwam er een hele speciale juffrouw voorlezen: namelijk een juffrouw van de bibliotheek. Zij las een gek boek voor over een eend die niet van water houdt. Die eend droeg een regenjas, een regenhoed, regenlaarzen en paraplu. Eend ontmoet kikker en die houdt wel van water. Ze worden vriendjes en dan vindt eend water niet zo erg meer. Na het verhaal hebben ze een spelletje gedaan: ze kregen allemaal een plaatje en aan elkaar gingen ze vertellen wat het was en of eend het leuk zou vinden of kikker.

Een stimulans voor de kinderen om zelf ook boeken te lezen en te bekijken. De kinderen waren verbaasd dat je gratis boeken in de bibliotheek mag lenen. Misschien gaan wel heel veel kinderen samen met hun ouders naar de bibliotheek waar soms ook voorgelezen wordt! 

Mariska deelde het verslag en de foto’s met ons via de app. 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Spinozafest zomereditie

Op zaterdag 26 augustus was de zomereditie van het Spinozafest! De foto’s arriveerden iets later bij ons, maar