27 september 04:58

Aanleveren

whatsapp-kreekhuizen_hoofdafbeelding_1_88

Volop beweging in Kreekhuizen

Kreekhuizen heeft sinds enkele jaren een WhatsApp groep, deze is zelfs uitgegroeid naar 4 groepen!

Het begon met 1 groep en daar kregen ze ook een bord van de gemeente voor in de straat, later hebben ze besloten hier 2 verschillende van te maken, 1 voor algemene vragen zoals: tegels, zand etc over en gevonden en verloren voorwerpen. Tussendoor kwamen er vragen en opmerkingen betreft (on)veiligheid, daar hebben ze een aparte groep voor gemaakt waarin de wijkagent mee kan lezen.

Zeker in de afgelopen tijd zijn er veel deelnemers bijgekomen door de 2 aanslagen in de wijk, zo bleef iedereen op de hoogte zonder er naar te gaan kijken. Het helpt dus ook om met elkaar zorgen te delen.

Later kwam er een AED in de wijk, deelnemers die getraind zijn hiervoor (ook door een wijkbewoner die trainingen geeft) , hiervoor is nu ook een aparte appgroep.

Na en tijdens COVID bleken er veel dieren in Kreekhuizen een huis gevonden te hebben, maar waren dit huis ook soms kwijt.. Door de vele berichten is nu ook een dieren app ontstaan. Op 4 oktober is met giften vanuit deze groep een heel mooi pakket gebracht naar de dierenopvang en ook 1 naar Stichting Zwerfkatten Rotterdam!

Al met al leven deze groepen in Kreekhuizen, bijna dagelijks krijgen ze nieuwe aanvragen en afgelopen week kwam er zelfs een vraag voor een “activiteiten groep” waarin gevraagd wordt voor meer activiteiten voor de kinderen. Deze bewoner is in contact gebracht met de wijknetwerker om eventueel dit te realiseren via een bewonersinitiatief.

Ook is er onlangs contact geweest met een HBO studente die onderzoekt wat dit soort groepen kunnen gaan betekenen betreft eenzaamheid. Zij maakt haar scriptie op dit moment en neemt dit mee in haar onderzoek.

Kortom, er is volop beweging in Kreekhuizen! Reporter Ria deelde het bericht met ons. 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Spinozafest zomereditie

Op zaterdag 26 augustus was de zomereditie van het Spinozafest! De foto’s arriveerden iets later bij ons, maar