26 september 18:33

Aanleveren

meld-dode-vis-in-singel-bij-de-gemeente_hoofdafbeelding_1_88

Meld dode vis in singel bij de gemeente

De laatste dagen zijn er dode karpers gezien in sloten van de Beverwaard. Deze worden verwijderd door de gemeente Rotterdam, mits je dit doorgeeft via de MeldR-app, of via telefoonnummer 14010 van Rotterdam.

Afgelopen tijd kwamen er vragen uit de wijk over de dode karpers, dus werd er polshoogte genomen bij de Oude Watering. Daar lagen twee enorme dode karpers.. Probleem is dat de dode vissen voor een onaangename geur gaan zorgen voor hun omgeving met deze warmte en tevens werd er gemeld dat de jeugd deze uit de sloot wilde halen. Dus het snel melden kan dit allemaal voorkomen. In de vooravond van dinsdag stond jeugd weer langs de waterkant, nu in park Schinnenbaan. Ook daar lag een dode karper!

De vissen zijn waarschijnlijk door zuurstofgebrek dood gegaan door de snelle plantengroei die ontrekt heel snel zuurstof, maar een hevige regenbui kan ook weleens de oorzaak zijn door teveel zuurstof in het water. In beide gevallen is de gemeente ingelicht over de dode karpers.

Via de app-store kun je de MeldR app downloaden op de smartphone, bellen kan dus ook naar Rotterdam via 14010. Op de PC zoek je via de zoekmachine naar meldr.rotterdam.nl, daar kan dus ook een melding geplaatst worden.

Reporter Ruud deelde het nieuws met ons via de Like Je Wijk app.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Spinozafest zomereditie

Op zaterdag 26 augustus was de zomereditie van het Spinozafest! De foto’s arriveerden iets later bij ons, maar