8 december 19:33

Aanleveren

wijkraad kandidaten

Kandidaten voor de wijkraad in Beverwaard

Rotterdam krijgt na 16 maart een ander bestuursmodel in de vorm van wijkraden. Naast de gemeenteraadverkiezingen zijn er ook wijkraadverkiezingen.

In heel Rotterdam komen er 39 wijkraden na 16 maart. Nadat in 2014 de deelgemeente in Rotterdam, waaronder ook IJsselmonde, werd opgeheven ontstonden er de gebiedscommissies. Na twee perioden van 8 jaar houdt deze ook op te bestaan en komen er nu wijkraden voor in de plaats, die als het goed is op 20 april geïnstalleerd gaan worden door Rotterdam. Nieuw in deze bestuursvorm is dat burgers zich ook konden aanmelden. Zij hoefden niet gebonden te zijn aan een politieke of lokale partij.

Met de Wijk aan Zet krijgen Rotterdammers meer invloed op wat er gebeurt in hun wijk. Een nieuwe wijkdemocratie met 39 wijkraden, waar bewoners via een wijkakkoord meedenken en meebeslissen over wat hun wijk nodig heeft. Waar bewoners meebepalen waar geld aan wordt besteed en welke initiatieven van wijkgenoten worden uitgevoerd. En met een gemeente die zichtbaar in de wijk werkt. Die weet wat er speelt en samen met de bewoners optrekt. Zodat iedereen in de wijk kan meedoen. Laagdrempelig, op maat en met een praktische aanpak. De wijk is aan zet!

Tot 17 januari konden bewoners al dan niet verbonden aan een politieke partij zich aanmelden. Die in IJsselmonde bestaat uit drie wijkraden namelijk: Beverwaard, Groot en Oud IJsselmonde, en Lombardijen. Voor de wijkraad in Beverwaard hebben zich 10 kandidaten aangemeld waar 7 zetels te verdelen zijn, de namen zijn inmiddels bekend voor deze wijkraad: 

1. D.L. (Leonard) Pavion,
2. R. (Resul) Avci
3. L. (Latoya) van IJzendoorn,
4. H. (Henk) van Hogerhuis
5. E.J. (Engracia) Vliet
6. A. (Adrianus) Broer
7. B.A.J. (Bianca) Haans-van Heusden
8. W. (Willem) Husselman
9. A.D. (Ash) Mathura
10. M. (Marja) van Heijzen Berghout

Reporter Ruud deelde het artikel met ons! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorie├źn

Gerelateerde berichten