23 september 03:16

Aanleveren

Gratis-energieadvies-en-besparende-producten-voor-ondernemers-in-Winkelcentrum-Beverwaard-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-mOtxK

Gratis energieadvies en besparende producten voor ondernemers in Winkelcentrum Beverwaard

Veel ondernemers hebben op dit moment hoge energiekosten. De gemeente Rotterdam wil hen helpen om de energierekening omlaag te krijgen. Het is natuurlijk niet de oplossing voor alle problemen, maar hopelijk biedt dit de ondernemers toch een steuntje in de rug.

Gratis advies
Van een energieadviseur kunnen ondernemers gratis advies krijgen. De energieadviseur is van de organisatie Klimaatroute. Zij doen dit in opdracht van de gemeente. De adviseur komt binnenkort bij de ondernemers langs en kijkt samen met hen hoe de winkel of het bedrijfspand energiezuiniger kan worden gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld met isolatiemateriaal of energiezuinige lampen. Tijdens het bezoek van de adviseur neemt hij/ zij ook uitgebreid de tijd om de energierekening met de ondernemers door te nemen en hen tips te geven hoe zij de energierekening in de toekomst kunnen verlagen.

Gratis energiebesparende producten
De adviseur kan ook voor €500,- aan energiebesparende maatregelen uitvoeren. Denk aan het plakken van radiatorfolie en tochtstrips. De adviseur bepaalt samen met de ondernemer welke maatregelen uitgevoerd worden én wanneer. Zo kunnen ondernemers al snel beginnen met het besparen van energie. De gemeente betaalt de kosten voor het advies, de producten en voor het installeren van de producten. De adviseur komt vanzelf bij de ondernemers langs.

Verduurzamen van winkel of bedrijfspand
Naast de €500 aan energiebesparende maatregelen kunnen de ondernemers ook hun winkel of bedrijfspand verder verduurzamen. Klimaatroute kan hen hier het komende jaar (gratis) bij helpen! Zo kan de adviseur van Klimaatroute offertes opvragen, beoordelen en een subsidie aanvragen.

Meer over Klimaatroute
Klimaatroute is onderdeel van de aanpak van het Winkelcentrum Beverwaard. Het is een onafhankelijke organisatie die al meer dan 35.000 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf heeft geholpen met verduurzamen. Ga voor meer informatie naar de website: www.klimaatroute.nl/ondernemers/rotterdam.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Soep op de stoep

Ondanks het misschien wat mindere weer woensdag 20 september heeft iedereen heerlijk genoten van een kommetje soep op