2 oktober 16:18

Aanleveren

BRUISENDE-OUDE-DAG-IN-DE-IJSSELBURGH-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-5Rv8Q

BRUISENDE OUDE DAG IN DE IJSSELBURGH

Woongebouw IJsselburgh krabbelt na een lange tijd van inactiviteit op naar een zeer actief, zeg maar gerust, bruisende omgeving! Tiny, een zeer ondernemende bewoonster, zegt: “Ik leef weer”. Geen spanningen, alleen nog maar positiviteit. Daar waren we zo aan toe!”

Aad Broer, vrijwilliger en medeoprichter van Stichting vrienden van de IJsselburgh, vertelt: “De verandering van woningcorporatie creëerde veel onbekendheid en onvrede. De bewoners waren stil en teruggetrokken. Geen gezelligheid meer, geen saamhorigheid, niets. Nu na twee jaar opbouwen, zijn we bijna waar we willen zijn. Er is volop aandacht voor de bewoners en toegankelijkheid voor de wijkbewoners gecreëerd. We hebben nu van de recreatiezaal een huiskamer voor de wijk gemaakt. Op zondagmiddag organiseren we voor de bewoners en ouderen uit de wijk een ouderensoos met live muziek, dansen en een hapje en drankje. Die is drukbezocht met zo’n 60 a 70 mensen, echt een feestje. Ook is er senioren fitness en een haak- en breiclub. We organiseren wekelijks klaverjassen, tweewekelijks een bingo met prijzen en kaarten maken. Dit jaar hebben we voor het eerst een groot kerstdorp in de hal en kerstverlichting buiten.

Nog meer feest in 2022
Vanaf januari 2022 start het energieproject dat een samenwerking is tussen de stichting, Woonbron en de Duurzaamheidswinkel. Dan krijgen alle bewoners middelen en hulp om beter te isoleren. Daarnaast krijgen we nieuwe vloeren en in de planning staan rummikub-competities, themafeesten en filmavonden.” Maar het gaat nog verder: “In het weekend kunnen de bewoners binnenkort gratis poffertjes en/of verse soep halen in de hal”, zegt Aad.

Tiny vult aan: “En een keer in de week kan iedereen bij mij verse vis bestellen en dat breng ik dan rond bij de bewoners. Daarnaast organiseer ik 1 keer per maand busreisjes in Nederland. Bijvoorbeeld een reisje naar de kerstmarkt, maar dat kan nu door Corona helaas niet doorgaan.” Als het gaat om het hebben van een fijne, bruisende oude dag, dan moet je bij IJsselburgh zijn, dat is duidelijk. “Ja”, zegt Tiny lachend, “we genieten weer en iedereen in de wijk is welkom!”

Dit artikel is ook te lezen in de wijkkrant van Beverwaard, huis aan huis verspreid in heel de wijk. Wij maken LikeJeWijk samen met de buurt sinds 2012. Het WijkPlatform waar trots, positiviteit en aandacht elkaar verbindt. Wil je de wijkrant ook, of liever digitaal lezen? Lees de gehele krant via https://bit.ly/3puWbGh. De wijkkrant in Beverwaard niet in je brievenbus ontvangen? Haal een exemplaar bij de Hoogvliet in het centrum.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten