10 december 01:32

Aanleveren

IMG_0089

ALL CAPS, hét street art-festival van Nederland, komt naar Beverwaard!

ALL CAPS is het bekendste en belangrijkste street art festival dat ieder jaar kunst naar een Rotterdamse wijk brengt. Op die manier tovert ALL CAPS de wijk om tot gratis openluchtmuseum zonder openingstijden. Naast muurkunst is er tijdens het festival ook een educatieprogramma, fietstours en een afsluitende festivaldag voor jong en oud. Hierdoor kan iedereen in de wijk betrokken zijn bij het festival. Na drie jaar op rij in Feijenoord te zijn neergestreken is het volgend jaar tijd om het festival naar Beverwaard te brengen!

Na drie jaar Feijenoord vindt de organisatie het hoog tijd om naar een nieuw onderkomen te zoeken. Voor de 2024-editie is de keuze gevallen op Beverwaard. Festivaldirecteur Dave Vanderheijden licht toe: “Op uitnodiging van Ronald Schouten (initiatiefnemer Like Je Wijk) hebben wij gekeken naar de mogelijkheden in Beverwaard. Het is een wijk waarin weinig kunst te vinden is in de openbare ruimte. Door dat te veranderen, proberen we een positieve impuls te geven aan de wijk. De berichtgeving over de wijk lijkt bijna altijd negatief, daar willen we samen met de bewoners verandering in brengen.”

Ronald Schouten vult aan: “LikeJeWijk startte tien jaar geleden in Beverwaard en om dat te vieren wilde ik ALL CAPS heel graag naar de wijk halen, bewoners verdienen het. Wij strijden met een warm hart via Like Je Wijk met onze WijkPlatformen, WijkGidsen -en kranten voor meer positieve aandacht in en voor de Rotterdamse wijken, vooral op Zuid en zo ook in Beverwaard. Positiviteit verbindt en met de komst van ALL CAPS naar Beverwaard verwacht ik veel mooie samenwerkingen en aandacht voor het goede uit deze mooie wijk.’

Om Beverwaard kennis te laten maken met het street art-festival en vice versa, staat een eerste muurschildering gepland die op 29 september feestelijk wordt onthuld. “Daarmee willen we alvast een kleine impressie geven van wat de Beverwaarders volgend jaar mogen verwachten. Het is de insteek om van iedere muurschildering een uniek kunstwerk te maken van verschillende stijlen die bij Beverwaard passen.”

Op 29 september wordt om 15:00 uur de eerste muurschildering in Beverwaard onthuld in het bijzijn van de kunstenaars Studio ZEPA, locatie: Oude Watering 137 (tegenover het kantoor van Woonbron). De opening vormt de start van drie uiteenlopende street art workshops die plaatsvinden in het winkelcentrum. Tussen 15:00 – 18:00 kunnen jong en oud aan de slag met het customizen van eigen spuitbussen, het maken van een ministeck schilderij en het bedrukken van je eigen t-shirt (neem je eigen shirt mee, bij voorkeur wit katoen) of poster. Je kan hier ook terecht voor poffertjes en limonade. Het gehele programma is gratis toegankelijk.

Wij roepen alle wijkbewoners op om mee te denken over de invulling van het street art festival in september (1-8 september 2024). Heeft u een leuk idee voor ons programma of belangrijke verhalen die u graag terugziet in een kunstwerk? Stuur ons dan een e-mail via info@all-caps.nl.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten