8 december 21:37

Aanleveren

hordijk

Opzoomerawards: eremetaal voor IJsselmonde

Het is een hele mooie traditie van Opzoomer Mee: Jaarlijks worden er awards uitgereikt aan straten die het dat jaar errug goed hebben gedaan in een bepaalde categorie. En natuurlijk gaat het er niet om wie er wint.

Het gaat er om dat straten en actieve bewoners elkaar ontmoeten, dat er veel plezier is, dat actieve bewoners erkenning krijgen en dat je aan een netwerk kunt bouwen. Soms is het net een reünie. Het is superleuk mensen te zien en ontmoeten die nu of in een verleden actief waren, zoals Naomi Roepers, Ireen van der Lem, Margreet Grundmeijer en nog vele anderen.

Natuurlijk is het toch ook leuk als een straat uit IJsselmonde wint. De Hordijk was genomineerd in de categorie “Lief en Creatief”. Ondanks een erg goede pitch van buurtnetwerker Ilona werd de straat tweede, op echt maar een paar puntjes afstand van de winnaar, de Rechthuisstraat uit Katendrecht. Toch was er nog een winnende straat uit IJsselmonde: De Cornelis Heinrickestraat won in de categorie “Nieuw Talent”. Die categorie is in het leven geroepen om straten te waarderen die in corona tijd zijn begonnen met Opzoomeren.

Eigenlijk zijn het allemaal winnaars, mensen die zich vrijwillig inzetten om hun eigen straat te verbeteren. Of het nou gaat om een voorleesclub, een geveltuintje of een opruimteam, het is maar net wat past in jouw straat.

Harm de Oude deelde het bericht en de foto’s met ons!

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten