2 oktober 06:09

Aanleveren

jerry 1

Bespaartips voor IJsselmondenaren

De energieprijzen rijzen de pan uit! Jerry Wesemann, energieadviseur van de Duurzaamheidswinkel, maakt zich zorgen of de energierekening voor bewoners uit IJsselmonde nog wel betaalbaar blijft. Daarom geeft Jerry de komende weken tips waarmee bewoners op een makkelijke én goedkope manier veel energie (en dus geld) kunnen besparen.

Jerry over zijn initiatief

“Voor mijn werk als energieadviseur bezoek ik regelmatig woningen in IJsselmonde. En wat mij opvalt is dat veel bewoners zich heel erg focussen op maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, wat natuurlijk prima is. Maar als het gaat om besparen op energiekosten is er vaak weinig aandacht voor de zogenoemde ‘kleine maatregelen’. Denk aan zuinigere verlichting, de cv-ketel efficiënter instellen, tocht aanpakken, waterbesparende douchekop, noem maar op. En juist door de kleinere maatregelen te nemen – die niet veel kosten – kan veel geld worden bespaard op de energiekosten. Dit zijn maatregelen die interessant zijn voor álle bewoners, dus ook voor de huurders.”

“De nadelen van hoge energiekosten zijn groter dan mensen zich soms beseffen. Ik kom weleens in woningen waarbij ventilatieroosters met tape zijn dichtgeplakt om zoveel mogelijk warmte binnen te houden en de energierekening betaalbaar te houden. Het gevolg is dat het binnenklimaat te vochtig wordt en er schimmels ontstaan. Deze schimmels maken bewoners ziek met alle gevolgen van dien. Ik hoop dus dat de bespaartips ervoor zorgen dat bewoners meer grip houden op hun energiekosten en zij niet van het ene probleem in het andere terecht komen.”

“Maar de tips zijn natuurlijk ook interessant voor bewoners die minder moeite hebben met het betalen van de energierekening. Het is natuurlijk zonde om energie te verspillen als dat niet nodig is. Zelf betaalde ik vorige jaar zo’n 50 euro per maand voor gas en licht. En dat komt echt niet alleen door de isolatie en zonnepanelen, ook al die ‘kleine’ maatregelen bij elkaar zorgen ervoor ik meerdere tientjes per maand bespaar aan kosten.”

Ook besparen? Kom eens langs in de Duurzaamheidswinkel

Wil jij gelijk aan de slag met besparen op kosten van energie? Kom dan eens langs in de Duurzaamheidswinkel! Hier staan verschillende producten opgesteld én kan een adviseur je tips & tricks geven. De Duurzaamheidswinkel kun je vinden in winkelcentrum Keizerswaard (naast Intertoys/tegenover Kippie) en is van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 12:30 – 16:30 uur. Voor meer informatie check: https://duurzaam010.nl/duurzaamheidswinkel

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Spinozafest zomereditie

Op zaterdag 26 augustus was de zomereditie van het Spinozafest! De foto’s arriveerden iets later bij ons, maar