26 september 18:09

Aanleveren

Theatergroep Irene & Co speelt een eigenwijze musical over hergebruik

Afval krijgt een tweede level op het toneel: Theatergroep Irene & Co speelt een eigenwijze musical over hergebruik

Op vrijdag 16 en zaterdag 24 juni speelt Theatergroep Irene & co de musical ‘Begin Opnieuw’, een komisch en muzikaal sciencefiction verhaal over materiaal en hergebruik. De inclusieve theatergroep werkt hiervoor samen met Rotterdam Circulair, een afdeling van Gemeente Rotterdam die zich bezighoudt met het duurzamer produceren, bewuster kopen en beter wegdoen van spullen. De voorstelling van 16 juni wordt gespeeld in Theater Zuidplein en die van 24 juni bij Podium Islemunda. Het begint beide dagen om 20.00 uur. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop via de betreffende theaters.

Theatergroep Irene & Co is een inclusieve amateurgroep met ambitie. Omdat zij altijd al dingen uit vorige voorstellingen opnieuw gebruikten, lag de samenwerking met Rotterdam Circulair voor de hand. Regisseur Irene Siekman: “We zijn het gewend om te improviseren en creatief te zijn met wat we hebben, zowel op het podium als daarbuiten. Circulair werken is ons op het lijf geschreven.”

Met ‘Begin Opnieuw’ gaan zij een stapje verder en dagen zichzelf én het publiek uit om nog bewuster om te gaan met materiaal én hergebruik: het afval ligt letterlijk op het podium en de musical neemt je mee naar de brandschone stad Kevlar, waar alles dat beschadigd is, direct wordt weggegooid.

Gooi jij alles weg wat niet meer leuk is? Wat je niet meer mooi vindt of waar een schroefje aan los is? In ‘Begin Opnieuw’ zien we hoe dat af kan lopen… Eigentijds, hilarisch, serieus en met humor en aanstekelijke liedjes. Een eigenwijze musical voor een breed publiek, met een decor waar je naar kunt blijven kijken.

Het decor is vormgegeven met alleen maar gerecyclede materialen. Alles is gekregen, eerder weggegooid, gevonden of opgeduikeld uit een opslag. Niets is nieuw gekocht, behalve de spijkers en lijm. Dat blijkt ondanks alles een flinke uitdaging en in de aanloop naar de voorstelling neemt Theatergroep Irene & Co een serie video vlogs op waarin je meer te weten komt over het proces. Want wat is nu eigenlijk afval, en wat is geschikt materiaal om te hergebruiken in het theater?
Laat je meevoeren door deze eigenwijze musical, gespeeld en gezongen door enthousiaste amateurs van alle leeftijden!

Praktische informatie
Wat: Theatervoorstelling ‘Begin Opnieuw’
Waar en wanneer: Theater Zuidplein op vrijdag 16 juni 20:00 uur, Gooilandsingel 95 3083 DP Rotterdam
Podium Islemunda op zaterdag 24 juni 20:00 uur, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam
Toegang: € 5,-


Meer informatie: https://schaapopdenoordpool.nl/begin-opnieuw
Reserveren Theater Zuidplein: https://www.theaterzuidplein.nl/agenda/1442/TG_Irene_Co/Begin_Opnieuw
Reserveren Podium Islemunda: https://islemunda.nl/programma/begin-opnieuw/
Vlogs: https://www.youtube.com/@schaapopdenoordpool


Met dank aan: Rotterdam Circulair, SOL en Cultuur Concreet

Datum

24 jun 2023
Verlopen

Tijd

20:00 - 22:00

locaties

Podium Islamunda
Herenwaard 17, Rotterdam