2 oktober 17:51

Aanleveren

Breiworkshop in het Energiehuis

Koop geen nieuwe sjaal tegen de #kou, maar leer zelf hoe je er eentje maakt! Op 28 december van 12.00 uur tot 15.00 uur geeft Diana de Hon (bewoner uit IJsselmonde) een breiworkshop in het Energiehuis. Zij is een ervaren brei kunstenares en maakt de mooiste creaties. Je leert van haar -uiteraard met échte Rotterdamse #wol- hoe je opzet, recht breidt en afkant. Wees er snel bij, want vol is vol! Geef je op via schapen@rotterdam.nl

Rotterdamse #schapen houden het gras kort en per jaar produceren ze ruim 5.000 kilo wol. Tot voor kort werd deze wol niet gebruikt. En dat is zonde in een tijd waarin grondstoffen schaars zijn. De gemeente Rotterdam en Christien Meindertsma gingen de uitdaging aan om de wol een nieuw leven te geven.

Ben je benieuwd naar de spullen die van onze Rotterdamse wol zijn gemaakt? Tot en met 20 januari kan je in het Energiehuis (Heindijk 350) in Reyeroord de tentoonstelling van ontwerper Christien Meindertsma bekijken. Zij laat zien wat je allemaal kunt met Rotterdamse wol. Na 20 januari verhuist de tentoonstelling naar het Oude Westen en vervolgens naar Rozenburg. Hou www.dezachtestad.nl in de gaten voor meer locaties!

Datum

28 dec 2022
Verlopen

Tijd

12:00 - 15:00

locaties

Energiehuis
Energiehuis Heindijk 350, 3079 PM, Rotterdam