29 mei 11:37

IJsselmonde-Zuid

oproep femke

Oproep wijkraadsleden: ontmoet bewoners ook online!

Kandidaat wijkraadslid Femke Bouwer – van Schie roept haar mede-kandidaten in de stad op om tijdens de campagne (en ook daarna) ook online bereikbaar te zijn voor bewoners. Femke stelt zich kandidaat voor de wijkraad Groot IJsselmonde-Oud IJsselmonde.

”In corona-tijd is het best ingewikkeld geweest om bewoners te spreken. Er zijn weinig feestjes of vergaderingen waar je zomaar aan kunt schuiven, en zelfs in de supermarkt is het moeilijk om kandidaat wijkraadsleden te herkennen en aan te spreken. Daarom start ik met een online inloop, waar iedereen zomaar kan aanschuiven voor een kort gesprek. Ik hoop hiermee de drempel om bij een wijkraadslid aan te kloppen te verlagen. Social media is onmisbaar, maar het is vaak toch vooral ‘zenden’ en niet luisteren. In de inloop-spreekuren hoop ik echte gesprekken te voeren, en te horen wat er niet goed gaat in de wijk, maar ook wat er wel goed is en vooral moet blijven.”

Is dat dan niet onpersoonlijk, zo online?
”Tijdens de pandemie hebben we kunnen zien dat online ontmoetingen grote meerwaarde kunnen hebben. Natuurlijk ga ik ook graag naar de mensen toe, maar dit is een laagdrempelig alternatief wat zeker de moeite waard is om te proberen. Als ik herkozen wordt als wijkraadslid in Groot IJsselmonde-Oud IJsselmonde zal ik dit regelmatig blijven doen om te zorgen dat bewoners mij gemakkelijk kunnen opzoeken.”

Online inloop? Hoe werkt dat?
”Ik gebruik hiervoor het gratis platform whereby.com. Dit is laagdrempelig omdat mensen er niets voor hoeven te installeren. Je kunt gewoon het webadres intikken en dan ben je er al. Om het veilig te houden moet je wel even aankloppen via ‘knock’. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden. Kies vooral een vorm die bij jou past”

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

No posts found!

No posts found!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Plantjesdag op de Lodijk

Woensdag 18 mei hebben Martha en Lia een plantjesmiddag georganiseerd aan de Lodijk! Elk gezin mocht plantjes komen

Door IJsselmonde!

Er zijn nog genoeg (digitale)foto’s van het vroegere IJsselmonde te vinden! Oude huizen, oude boerderijen, landerijen met hoge