29 mei 11:15

IJsselmonde-Zuid

Kindcentrum-IJsselmonde-officieel-geopend-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-zQiw4

Kindcentrum IJsselmonde officieel geopend

Maandagmiddag 11 april is het Kindcentrum IJsselmonde aan de Heindijk officieel geopend! Dit gebeurde onder toeziend oog van directeur L. Thomassen door H. van Blijswijk (BOOR), en S. Kasmi, wethouder (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).

Met een grote schaar werd op het balkon van de school een gouden lint doorgeknipt, en daarmee was de school officieel geopend. De school zelf draaide al vanaf het begin van dit jaar. Het zal niemand verbazen dat de uitgestelde opening te maken had met de pandemie!

Om de kinderen op de hoogte te houden van de verhuizing, naar deze nieuwe locatie aan de Heindijk, is er tijdens de bouw een soort jeugdjournaal gemaakt. De laatste aflevering, de opening volgt nog na deze feestelijke dag waar ouders en genodigden een inkijk kregen in de vorm van een rondleiding door deze nieuwe school!

De bouw van de school bestaat uit twee lagen en doet op het eerste gezicht niet denken dat hier een school gevestigd is! Toch wie vandaag binnenin een kijkje nam via de rondleiding zal zich hebben laten verrassen. Een geheel open karakter waar men eerder over units praat dan over schoolklassen. Niet alleen heeft men een schoolplein op de begane grond, maar ook op de tweede laag. Met de nodige digitale apparatuur en een wifi signaal kan er les worden gegeven in de buitenlucht! De buitenruimte om de school heen is er ingericht waar de kinderen kunnen spelen. Naast de school staat ook nog een voetbalkooi!

Kindcentrum IJsselmonde is een school waar regulier en speciaal onderwijs wordt gegeven en kinderopvang aanwezig is! In het gebouw vind je ook Stichting Kinderopvang Peuter en Co, Centrum voor Jeugd en Gezin, een fysiotherapeut, een diëtist en een logopedist. Alles onder één dak. Voor meer info: https://www.kindcentrumijsselmonde.nl/

Reporter Ruud ging langs en deelde het nieuws met ons! 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

No posts found!

No posts found!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Plantjesdag op de Lodijk

Woensdag 18 mei hebben Martha en Lia een plantjesmiddag georganiseerd aan de Lodijk! Elk gezin mocht plantjes komen

Door IJsselmonde!

Er zijn nog genoeg (digitale)foto’s van het vroegere IJsselmonde te vinden! Oude huizen, oude boerderijen, landerijen met hoge