aed 1

HARTstikke goed; een AED voor de buurt bij de Pint

Aan de Hordijk 153 bij Cafe de Pint is afgelopen week een AED opgehangen. Tamara van de Pint nam het initiatief, AED partners hingen het apparaat aan de muur.

Met een AED in de buurt vergroot je de hartveiligheid in de buurt aanzienlijk. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor de optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskans met 10%.

AED in mijn buurt
Een AED apparaat in de buurt is geen overbodige luxe wanneer je jezelf bedenkt dat hart- en vaatziekten in Nederland overlijdensoorzaak nr. 1 is. Een reanimatie in de buurt komt regelmatig voor. Daarom is het goed dat je de buurt voorbereidt op een levensbedreigende situatie. U kunt hierbij het verschil maken.

Mensenlevens gaan verloren door niet-dekkend AED netwerk
Per dag krijgen 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, dit zijn 10.000 mensen per jaar. In Nederland vinden er zon 8000 reanimaties buiten het ziekenhuis plaats. In 70% van de gevallen wordt de reanimatie thuis gedaan, en in 75% van alle gevallen wordt er al door omstanders gereanimeerd, voordat de ambulance arriveert. Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend en er gaan dagelijks onnodig mensenlevens verloren.

Waar vind ik een AED?
Indien de hulpdiensten door een omstander worden gealarmeerd, wordt er een Whatsapp vanuit de database van HartslagNu bericht uitgestuurd. Dit bericht wordt naar alle aangesloten burgerhulpverleners (in de buurt van het slachtoffer) verzonden. In dit bericht staan de volgende gegevens:

  • De locatie van het slachtoffer
  • De locatie van de dichtstbijzijnde AED
  • De toegankelijkheid van de AED (pincode, tijd waarop de AED bereikbaar is, indien de AED binnen is geplaatst)

Een AED kaart is hierdoor ook niet nodig. Gelukkig is deze informatie bij de hulpdiensten beschikbaar en kan de hulpverlener eenvoudig de dichtstbijzijnde AED vinden. De AED komt hierdoor op een zo efficient mogelijke manier naar het slachtoffer toe.

AED-Partner heeft ruim 40.000 AED’s geleverd en kan u altijd verder helpen bij het plaatsen van een AED in uw buurt.

Meer info via https://www.aedpartner.nl/aed-in-de-buurt?gclid=EAIaIQobChMI5ZySrdzk8wIVhWDmCh12DACOEAAYASABEgLIffD_BwE

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten