29 mei 10:01

IJsselmonde-Zuid

Dodenherdenking-in-Oud-IJsselmonde-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-2GYRD

Dodenherdenking in Oud IJsselmonde

De Dodenherdenking in Oud IJsselmonde kon op 4 mei weer bijgewoond worden met publiek na 2 jaar van afwezigheid door de coronacrisis!

Om 19:30 uur begon het programma met muziekcomposities gespeeld door het Christelijk Fanfarecorps IJsselmonde. Na het luiden van de kerkklok en het Signaal Taptoe was er 2 minuten stilte voor de burgers en militairen die omkwamen in de 2e wereldoorlog. Een toespraak was er namen Stichting Comité 4 en 5 mei IJsselmonde die plaatsvond op het plein aan de Kasteelweg voor de Adriaen Janszkerk. Daar stond een erewacht bestaande Korps Mariniers van de Van Ghentkazerne, Libanon en Bosnië veteranen, leden van de scouting en het zeekadetkorps Rotterdam, voor het Oorlogsmomument IJsselmonde!

De voorzitter van Stichting Comité 4 en 5 mei IJsselmonde hield een toespraak en twee leerlingen van de Van Brienenoordschool lazen zelfgemaakte gedichten voor. Daarna werden kransen voor het monument gelegd, namens de eerder genoemde erewachtleden m.m.v. twee scoutingleden St. Patrick en Ibn Battuta uit IJsselmonde.

De eerste kranslegging werd gedaan door de Vereniging Oud Militairen Indië en Nieuw-Guinea-gangers, Zuid Holland Zuid. Daarna werd uit naam van de gemeente Rotterdam, het Comité 4 en 5 mei IJsselmonde, de Van Brienenoordschool en namens de kerken in IJsselmonde kransen gelegd. Daarna konden alle aanwezigen in een defilé een roos neerleggen voor het monument!

Reporter Ruud was erbij en deelde het verslag met ons. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

No posts found!

No posts found!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Plantjesdag op de Lodijk

Woensdag 18 mei hebben Martha en Lia een plantjesmiddag georganiseerd aan de Lodijk! Elk gezin mocht plantjes komen

Door IJsselmonde!

Er zijn nog genoeg (digitale)foto’s van het vroegere IJsselmonde te vinden! Oude huizen, oude boerderijen, landerijen met hoge