29 mei 10:46

HILLESLUIS

Uit-de-Wijkkrant-van-Hillesluis-GEBOREN-EN-GEBLEVEN-IN-HILLESLUIS-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-12Cl5

Uit de Wijkkrant van Hillesluis! ‘GEBOREN EN GEBLEVEN IN HILLESLUIS’

Meneer en mevrouw Krooswijk zien Hillesluis veranderen. Meneer Krooswijk woont al sinds zijn geboorte in een mooi huis op de Hillevliet. Zijn hele leven was hij gas- en watertechnischinstallateur. “Ik heb nog de basis mogen leggen van de aardgasaansluiting van het Oogziekenhuis!” vertelt hij trots.

Wat heeft hij zien veranderen? Wat zou men kunnen doen om het schoon te houden? Meneer Krooswijk is een echte aanpakker die niet bij de pakken neer gaat zitten. “Als je zelf dingen regelt, dan gebeurt er tenminste iets!” Van deze aanpakkers kent Hillesluis er volgens hem en zijn vrouw veel: betrokken mensen van de gemeente, vrijwilligers zoals Jacqueline Pels en Licht op Zuid. Dit zijn mensen die net als vroeger naar elkaar omkijken. Ook zijzelf doen veel: van honderden mondkapjes maken tot culturele activiteiten. Aan de anonimiteit in de wijk tegenwoordig zijn vooral de huisjesmelkers debet aan, volgens het stel. Door snelle doorstroom van mensen is er minder binding met de wijk. Dat gebrek aan binding kan ook zorgen dat mensen minder snel zorg dragen voor het schoonhouden van de wijk. Als ze nog één tip mogen geven voor een schoner Hillesluis: “verbied open bouwcontainers! De ondergrondse containers van de gemeente zijn erg handig, al mogen ze wel wat vaker schoongemaakt worden. Het zijn die open zwerfcontainers die zorgen voor veel afval.”

De wijkkrant van Hillesluis
Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis welke huis aan huis verspreidt is in het voorjaar van 2022. Lees de gehele wijkkrant digitaal via https://bit.ly/3M5nOhv

De krant niet ontvangen of wil je er een aantal extra? Haal de wijkkrant bij het wijkkantoor van de stadsmarinier op de Riederlaan 79.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Buurt Bestuurt RBZ

Maandagavond 16 mei was een goede bijeenkomst van bewoners Riederbuurt Zuid (RBZ) met werkers in de wijk over