29 mei 11:15

HILLESLUIS

Uit-de-Wijkkrant-DE-Poldertuin-EN-CONTAINeR-ADOPTIE-BRENGT-DE-BUURT-BIJ-ELKAAR-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-c7JAR

Uit de Wijkkrant: ‘DE POLDERTUIN EN CONTAINER- ADOPTIE BRENGT DE BUURT BIJ ELKAAR’

“Tussen de struiken zijn Hortensia’s, Rododendrons en Vlinderstruiken geplaatst die mooi zullen gaan bloeien. We noemen dit onze Poldertuin, de plek waar we met elkaar voor de natuur zorgen. Met hulp van wijknetwerker Jacqueline Gullit hebben we een aanvraag gedaan bij Opzoomermee en een bewonersinitiatief. Met het verkregen geld hebben we de planten met elkaar gekocht.” Charlotte en Han wonen net als Coby en René dertig jaar aan het plein van de Zuidpolderstraat en zijn trots op de samenhorigheid die er is.

“Het is gezellig om iets te doen met de buren en we zorgen zo zelf voor de natuur in onze straat.” Charlotte vertelt over de plannen voor moestuintjes en bloemen cirkels. “We doen dit ook om elkaar beter te leren kennen in de buurt. Dat lukt aardig maar kan beter. We hebben een groepsApp voor de Poldertuin en daar zitten nu zeven bewoners in. Ik nodig graag bewoners uit die hier wonen om ook in de groepsapp te komen. Dan kunnen we elkaar makkelijker informeren over activiteiten en elkaar helpen in de Poldertuin. Aanmelden voor de groepsApp kan door een mailtje te sturen naar charlottemaas258@gmail.com o.v.v. aanmelden groepsApp Poldertuin. Coby is al jaren container adoptant. “Het is fijn dat wij met elkaar de containers in de gaten houden, een schone straat is immers een fijne straat.

Han vult aan: “We wonen hier met veel plezier. Het word steeds gezelliger, we hebben een heerlijk huis en er spelen veel kinderen buiten, het is een levendige buurt! We zitten dicht bij de stad met de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk om de hoek waar het er ook steeds beter uit komt te zien.”

Ook een container adopteren in Hillesluis? Laat je informeren en stuur een mail naar j.gullit@rotterdam.nl of bel 0657257072

Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis welke huis aan huis verspreidt is in het voorjaar van 2022. Lees de gehele wijkkrant digitaal via https://bit.ly/3M5nOhv. De krant niet ontvangen of wil je er een aantal extra? Haal de wijkkrant bij het wijkkantoor van de stadsmarinier op de Riederlaan 79.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Buurt Bestuurt RBZ

Maandagavond 16 mei was een goede bijeenkomst van bewoners Riederbuurt Zuid (RBZ) met werkers in de wijk over