29 mei 10:18

HILLESLUIS

abdel-kwan-2

Sportplusvereniging Abdel-Kwan

Abdel-Kwan Rotterdam mag zich weer gedurende de komende twee jaar officieel een Sportplusvereniging noemen!

Ze hebben dit te danken aan de succesvolle maatschappelijke betrokkenheid. Abdel-kwan Rotterdam staat letterlijk en figuurlijk midden in de wijk. Veel enthousiaste trainers, leden, vrijwilligers en andere betrokkenen doen er alles aan om iedereen te laten genieten van de mooie sport Taekwondo en te zorgen dat iedereen zich veilig en thuis voelt.

Ze hebben hiervoor op 21 april het Sportpluspredicaat in ontvangst mogen nemen. Dit sportpluspredicaat is een erkenning voor onder meer het bieden van een veilig sportklimaat en sterk maatschappelijk ondernemerschap. Het is een fantastische prestatie van de gehele vereniging. Het predicaat biedt partijen als welzijnsorganisaties of de eerstelijnszorg inzicht in welke verenigingen interessant zijn om mee samen te werken. Daarnaast heeft de vereniging met het predicaat de mogelijkheid zichzelf te promoten. Niet alleen bij mogelijke maatschappelijke partners, maar ook bij (potentiƫle) leden, partners, bedrijven en de gemeente.

Het Sportplusprogramma is ontwikkeld door Rotterdam Sportsupport voor Rotterdamse sportverenigingen die een bredere maatschappelijke rol willen vervullen. Daarbij kan gedacht worden aan het aanbieden van sportactiviteiten voor bijzondere doelgroepen, aan het aanbieden van sport in de wijk, aan het openstellen van de accommodatie voor gebruik door anderen. Rotterdam Sportsupport ondersteunt verenigingen bij hun maatschappelijke inzet.

Abdessamia deelde het nieuws met ons!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Buurt Bestuurt RBZ

Maandagavond 16 mei was een goede bijeenkomst van bewoners Riederbuurt Zuid (RBZ) met werkers in de wijk over