29 mei 10:11

HILLESLUIS

pieren1

Mevrouw Pieren woont al 75 jaar in de Utrechtse straat

In mei 1947 wordt mevrouw Pieren in de Utrechtsestraat in Hillesluis geboren. Ze vertrekt later met haar man naar de Overijsselsestraat, maar na het overlijden van haar moeder weet ze haar ouderlijk huis te kopen.

Hoe heeft zij de wijk zien veranderen? En welke dingen deden mensen vroeger qua schoonmaken, waar wij nu wat van kunnen leren?
Vanuit haar straat ziet mevrouw Pieren de buurt veranderen. Met een aantal buren die er ook al jaren wonen heeft zij fijn contact, gewoon op straat of via de ‘55+ club’ in het Riederkwartier. Alles is op de schop gegaan, de Beijerlandselaan waar zij vroeger ‘Laantje ging pakken’ met haar vriendin, maar ook de Riederlaan die vol met winkels stond. We zeggen wel dat alles op de schop is gegaan, maar één ding bleef in al die tijd ongemoeid: haar fijne huis op de Utrechtsestraat.

“Vroeger stonden hier allerlei buurtjes hun straatje te vegen, helaas doet men dat nu niet uit zichzelf.” Vertelt ze. “Ik was afgelopen winter de enige die strooizout strooide, iets wat denk ik gewoon deur aan deur uitgedeeld zou moeten worden!” Het Stichtseplein wordt wel keurig schoongehouden door de gemeente.

Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis welke huis aan huis verspreidt is in het voorjaar van 2022. Lees de gehele wijkkrant digitaal via https://bit.ly/3M5nOhv

De krant niet ontvangen of wil je er een aantal extra? Haal de wijkkrant bij het wijkkantoor van de stadsmarinier op de Riederlaan 79.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Buurt Bestuurt RBZ

Maandagavond 16 mei was een goede bijeenkomst van bewoners Riederbuurt Zuid (RBZ) met werkers in de wijk over