5 juli 12:41

HILLESLUIS

klimaatverandering

Is jouw straat klaar voor klimaatverandering(en)?

Klimaatverandering is een onderwerp waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt, niet alleen op het nieuws maar ook in de wijk. In de toekomst zal het weer extremer worden, hardere regenbuien en warmer weer zullen steeds vaker voorkomen. Met een gebrek aan groene omgeving en een matige riolering is Rotterdam op veel plekken kwetsbaar voor deze klimaatveranderingen.

”Ik ben Pascal (20) en ik ben een 3de-jaars student Watermanagement. Ik loop momenteel in de Wijkstudio van EMI (Hogeschool Rotterdam) in Hillesluis. Samen met een andere stagiair heb ik een methode/scorecard ontwikkeld, waarmee ik in kaart breng welke straten in Rotterdam kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Hopelijk wordt met deze methode bewustzijn bij je gecreëerd over wat er kan veranderen in een straat om beter bestendig te zijn tegen klimaatverandering.

Met internationale studenten is de scorecard al ingevuld om straten in Groningen te beoordelen, maar nu ga ik de methode gebruiken hier in Rotterdam. Uiteindelijk krijgen alle straten in de wijk Hillesluis een score die dan worden weergegeven in de scorecard. Om te ontdekken wat dit voor jou of jouw straat betekent, plaatsen we begin januari de scorecard met de resultaten van jouw straat op deze website.”

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten