29 mei 11:09

HILLESLUIS

Gelezen-in-de-Wijkkrant-van-Hillesluis-Verbeter-je-buurt-in-Hillesluis-begin-bij-jezelf-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Fbqrd

Gelezen in de Wijkkrant van Hillesluis: ‘Verbeter je buurt in Hillesluis, begin bij jezelf!’

Als levend voorbeeld van ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ lopen de buurtpreventieteams wekelijks door de wijk om mensen te helpen en problemen te zien en te melden. Zo worden de Riederbuurt, Walravenbuurt en Slaghek-/Polderbuurt door de bewoners zelf veilig gehouden, en kunnen bewoners elkaar ook nog eens leren kennen!

Ronde door de Riederbuurt
Het nieuwste buurtpreventieteam is het team van de Riederbuurt, met als buurtpreventiecoördinator Ashraf Din. Hij weet veel van wat er in de wijk gebeurt, niet alleen omdat hij er al meer dan 20 jaar woont, maar ook omdat het team, wat nu bestaat uit 5 mannen en een vrouw, regelmatig de wijk ingaat. Op die manier kunnen ze zelf een steentje bijdragen aan een mooiere, schonere en veiligere wijk, want zij willen hier ook op een prettige manier wonen.

“Je moet zelf aan de wijk bijdragen: Als jij het niet doet, doet niemand het.”

Hiermee letten ze op alles wat er in de omgeving gebeurt. Met hun opvallende gele jassen aan maken ze een praatje met bewoners, helpen mensen die een vraag hebben en lopen door de wijk heen. Valt er iets op? Dan geven ze dat aan in de MeldR app, of nemen contact op met de politie. Maar ze spreken ook mensen aan als er bijvoorbeeld vuilnis naast de container wordt gezet, omdat niet iedereen weet dat dat niet mag. Als iemand de taal dan niet goed spreekt, wordt binnen het team gezocht naar iemand die wél die taal spreekt: Zo wordt iedereen binnen de wijk betrokken!

Wilt u ook bij het preventieteam, of weet u het nog niet zeker? Dan kunt u contact opnemen met Ashraf Din van de Riederbuurt: 0648604057

Dit artikel is ook gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis welke huis aan huis verspreidt is in het voorjaar van 2022. Lees de gehele wijkkrant digitaal via https://bit.ly/3M5nOhv. De krant niet ontvangen of wil je er een aantal extra? Haal de wijkkrant bij het wijkkantoor van de stadsmarinier op de Riederlaan 79.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Buurt Bestuurt RBZ

Maandagavond 16 mei was een goede bijeenkomst van bewoners Riederbuurt Zuid (RBZ) met werkers in de wijk over