6 juli 03:22

HILLESLUIS

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

South Explorer op de Winkelboulevard Zuid

april 9 @ 13:00 - april 10 @ 18:00

Tijdens South Explorer openen culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels, etalages van ondernemers tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend aanbod. Bezoekers wandelen of fietsen door Rotterdam-Zuid en maken een eigen programma.

In 2022 vindt South Explorer plaats op 9, 10 en 11 april. Op vrijdagavond 9 april is er een concert in de Oude kerk van Charlois waar zowel publiek als deelnemende locaties elkaar kunnen ontmoeten. Op zaterdag en zondag 9 en 10 april zijn de locaties geopend voor publiek. Op zondag 10 april is er afsluitend moment met eten en drinken voor zowel deelnemers als publiek.

South Explorer is een project van stichting Hommes Foundation en wordt georganiseerd door Jannie Hommes. Op de website www.southexplorer.nl vind je meer informatie over de laatste editie.

Het wordt sinds 2014 georganiseerd en begon in Charlois maar later deden ook locaties in het gebied Feijenoord mee aan dit evenement, voornamelijk in de Afrikaanderwijk, Bloemhof en Hillesluis.

Vanwege het feit dat de Boulevard Zuid een grote doorstroomlocatie is met geschikte ondernemers die een expositie kunnen houden, en er veel etalages aanwezig zijn meende de Biz ondernemers dat het interessant kon zijn hier aan mee te doen om zodoende de Boulevard Zuid als een grote wandelexpositie/ kunstroute onder de aandacht te brengen van toevallige passanten en eventuele bezoekers. In 2022 doet de Biz hier voor het eerst aan mee.

In het Cultuurhuis, Cafe Spot the Loony, de OTB Movement studio en de Royal Rootscorner zullen binnen exposities plaatsvinden. In de etalages van Hans Bout haarmode, Mlouzabakery, Rob de feestmaker en de Tatoo Studio Brian Nickson zullen ook kunstwerken te bewonderen zijn.

De kunstenaars die hier aan meewerken zijn: Sharon Husicic, Toos Fakkers, Menno van Gorp, Ras Elijah, Sunshine, Lucienne van Leijien, Kubra Sert, Moniek van Es en Elvin den Brabander. Een keur aan kunst zal te zien zijn op zaterdag 9 april en zondag 10 april.

Gegevens

Begin:
april 9 @ 13:00
Einde:
april 10 @ 18:00

Locatie

Boulevard Zuid
Beijerlandselaan
Rotterdam, Zuid-Holland Nederland
+ Google Maps