3 juli 19:47

HILLESLUIS

Dierenmanieren-op-SBO-de-Laurens-Cupertino-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-a3QZV

Dierenmanieren op SBO de Laurens Cupertino

Wist u dat er drie kippen, twee konijnen en zo nu en dan een paar honden te vinden zijn op de Laurens Cupertino aan de Bree 61 in Hillesluis? De school voor speciaal basisonderwijs heeft diverse praktijk ateliers zoals een eigen keuken, een techniek ruimte en een moestuin waar leerlingen bezig zijn met groenvoorziening. Daar vindt men ook de dieren plek!

Wouter van der Windt is de directeur van de school en die spreken wij. Hij vertelt ons enthousiast over de fijne en bijzondere aanwezigheid van de dieren. “Onze school geeft speciaal onderwijs en soms hebben de kinderen net iets meer en iets anders nodig om resultaten te behalen. Meester Doron verzorgt de dieren maar dat doet hij met de kinderen. Zo leren de kinderen welke structuur er nodig is om dieren te verzorgen met de nodige verantwoordelijkheden. Meester Doron is tevens weerbaarheidstrainer en kan deze rol goed combineren met het traject met de dieren.

Medewerkers van onze school nemen soms hun eigen hond mee, de leerlingen kunnen de honden verzorgen en uiteraard knuffelen met de dieren. Leerlingen die zich minder goed kunnen concentreren of onrustig zijn komen bij de dieren tot rust, dat is geweldig om te ervaren!”

Dit artikel is ook te lezen via de wijkkrant van Hillesluis, huis aan huis verspreid in heel de wijk. De wijkkrant maakt WijkPlatform LikeJeWijk samen met wijkorganisaties, bewoners en partners in opdracht van de stadsmarinier Hillesluis. De wijkkrant is rondgebracht door jongeren uit de wijk in samenwerking met stichting JOZ.

Uiteraard publiceren wij een aantal artikelen ook op deze wijkwebsite en onze socials, te volgen via: Facebook, Twitter en Instagram. Wil je de wijkrant ook of liever digitaal lezen? Klik hier en lees de gehele krant! 

 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten