3 juli 19:44

HILLESLUIS

Buurtmoeders-Slaghekbuurt-actiever-dan-ooit-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-Fpa9c

Buurtmoeders Slaghekbuurt actiever dan ooit!

De buurtmoeders van de Slaghekbuurt is een multiculturele groep vrouwen die samen deelnemen aan activiteiten om op allerlei thema’s samen een positief verschil te maken voor de wijk en zichzelf.

Een prachtig initiatief wat al sinds 2007 bestaat met als initiatiefneemster Aysel Tan. Moeder van twee kinderen en zeer betrokken bij Hillesluis en de bewoners, en in het bijzonder de moeders. In de huiskamer van de Slaghekbuurt worden activiteiten georganiseerd waar alle moeders uit Hillesluis aan mee mogen doen. Het doel is om mensen te helpen in hun ontwikkeling, kennis te vergroten om zo moeders uit de buurt te helpen hun zelfvertrouwen te laten groeien. Het helpt hen om beter mee te doen in de maatschappij en stappen vooruit te maken. Daarnaast is het ook simpelweg gezellig om met elkaar te zijn en nieuwe mensen te leren kennen uit de buurt.

“We ontbijten iedere dinsdagochtend met elkaar, soms sluit er iemand aan vanuit het wijknetwerk. Laatst schoof stadsmarinier Sana van Hillesluis aan en zo kon zij zichzelf even voorstellen en kennismaken met de buurtmoeders, zeer waardevol. Na het ontbijt maken we een stevige wandeling voor het project “Sportief met diabetes”. We wandelen door de wijk en spreken met elkaar over gezondheid en dat in beweging blijven een positief effect heeft op hoe je je voelt. Ook worden zo elke keer nieuwe plekjes van Hillesluis ontdekt.

De buurtmoeders van de Slaghekbuurt doen veel en Aysel roept alle moeders op om mee te doen en eens binnen te lopen aan de Slaghekstraat 140 in Hillesluis. Wil je eerst meer weten neem contact op met Aysel Tan via 0624293972 of per mail via aysel780@hotmail.com

Dit artikel is ook te lezen via de wijkkrant van Hillesluis, huis aan huis verspreid in heel de wijk. De wijkkrant maakt WijkPlatform LikeJeWijk samen met wijkorganisaties, bewoners en partners in opdracht van de stadsmarinier Hillesluis. De wijkkrant is rondgebracht door jongeren uit de wijk in samenwerking met stichting JOZ.

Uiteraard publiceren wij een aantal artikelen ook op deze wijkwebsite en onze socials, te volgen via: Facebook, Twitter en Instagram. Wil je de wijkrant ook of liever digitaal lezen? Klik hier en lees de gehele krant! 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten