1 juli 22:24

HILLESLUIS

IMG-2835

Betrokkenheid in Hillesluis is groot

De wijken zijn belangrijk, daar wonen en leven mensen! Rotterdam wil met Wijk aan Zet meer zeggenschap voor bewoners voor hun eigen wijk. Vanaf maart 2022 komen er 39 wijkraden in Rotterdam met Wijk aan Zet. Vooruitlopend daarop hebben de huidige wethouders alvast een wijk geadopteerd. Wethouder Arno Bonte is als wijkwethouder regelmatig in Hillesluis om de wijk te leren kennen en waar nodig te helpen om zaken te verbeteren.

We spreken wethouder Bonte op de Polderlaan. “Hillesluis is een veelzijdige wijk, ik ben er gemiddeld één keer per week. Dan loop ik graag mee met de wijkagent, jongerenwerker of de stadsmarinier (zie foto) om gesprekken te voeren met bewoners en zelf te zien en horen wat er speelt. Een goed voorbeeld van de veerkracht van de buurt is de manier waarop de Alliantie Hand in Hand en iedereen die betrokken is bij de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk zich inzet. Je ziet dat deze belangrijke winkelstraat stap voor stap vooruitgaat.

Wethouder Bonte vervolgt: “Ik spreek veel bewoners in Hillesluis en de betrokkenheid is groot. Men woont er soms al tientallen jaren en kent de buurt en de buren goed. Door veel in de wijk te zijn ervaar je de positiviteit en kracht van deze buurt. Mijn wekelijkse aanwezigheid heeft mijn beeld van Hillesluis nog positiever gemaakt. De Rotterdammers in Hillesluis zijn uitgesproken, positief en soms ook terecht kritisch. Ik hoor en zie dat er problemen zijn met overlast, parkeren, afval en veiligheid. Daar wordt en moet aan gewerkt worden en het is goed om te zien dat gemeente, politie, bewoners en wijkorganisaties hier steeds beter samen in optrekken.”

Als wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie kijk ik ook met een andere bril naar de wijk. In de winkelstraat wil ik vanuit mijn eigen portefeuille starten met een project om duurzaam en gezond voedsel te promoten. En op de Hillevliet is momenteel een experiment gaande met stille klinkers om geluidsoverlast van verkeer te verminderen. Als de corona maatregelen het toelaten zal er een zogenoemde “soundwalk” plaatsvinden om met bewoners te ontdekken of de stille klinkers werken en in welke mate. Met deze initiatieven wil ik iets toevoegen aan een betere woon en leefomgeving voor de bewoners van Hillesluis.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten