6 juli 03:19

HILLESLUIS

celik

Adoptie containers in de wijk

Deniz Celik is een van de bewoners uit Rotterdam-Zuid die een container heeft geadopteerd. Dit houdt in dat hij er o.a. voor zorgt dat ook echt al het afval in de containers terecht komt, en dat het netjes blijft rondom de container. Hij vertelt ons wat hij eraan doet om het zo schoon mogelijk te houden op straat.

Deniz heeft, samen met andere bewoners uit Hillesluis, containers geadopteerd in de wijk. Deniz zijn container staat op de Hendrick Croesinckstraat. Dit initiatief is ontstaan doordat de bewoners hun wijk niet zo netjes vonden. Deniz heeft dan ook echt de verantwoordelijkheid over zijn container. Zo zorgt hij ervoor dat er geen afval of vuilniszakken naast komen te staan, en spreekt mensen aan om hun afval in de containers te gooien. Dit initiatief gebeurt door heel Rotterdam. Er is zelfs een bijeenkomst in Ahoy geweest voor iedereen die een container heeft geadopteerd.

“De bewoners hebben het er bijna elke dag  over”, volgens Deniz. Hij hoopt zelf dat er veel Rotterdammers bijkomen die zijn voorbeeld volgen en een eigen container adopteren. “Samen houden we de wijk schoon, Ik hoop op minimaal 10 mensen per container in Rotterdam”.

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten