30 september 06:00

Aanleveren

steunouder

Word jij steunouder in Feijenoord?

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Daarom zijn er steunouders. Dat zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen een gastvrij thuis bieden aan een kind. Een vertrouwde plek waar het kind welkom is en kind mag zijn. De ouders krijgen hiermee even ademruimte.

Rosa vertelt hierover: “Als alleenstaande ouder is het soms lastig om alles goed te laten verlopen. Er zijn veel zorgen. Ik merkte dat ik het steeds moeilijker vond om positieve aandacht te geven aan mijn kind. Ik kon daarbij niemand om hulp vragen, want mijn familie woont niet in de buurt. Tot ik gekoppeld werd aan Riet als steunouder. Mijn zoon gaat nu 1x per week een middag naar haar toe en daar genieten we allemaal van. Mijn zoon doet leuke dingen met Riet en ik heb even tijd voor mijzelf. Riet is een soort tweede oma geworden.”

Voor je als steunouder begint is er een kennismakingsgesprek en een training met boordevol tips en handvatten. Het hele traject wordt begeleid door een coördinator.

Nieuwsgierig of steunouder iets voor jou is of zou je zelf steunouder willen worden? Kijk op https://www.steunouder.nl/rotterdam voor meer informatie. En bel of mail als je vragen hebt!

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten