11 december 19:54

Aanleveren

Muurschildering-kleurt-het-Ericaplein-rooskleurig-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-bb13z

Muurschildering kleurt het Ericaplein rooskleurig

De Rotterdamse Laxmi Manuela maakt olieverfschilderijen over vrouwen en culturele taboes. Haar schilderijen waren recentelijk te zien in de Bijenkorf en tijdens het Eendrachtsfestival. De 36-jarige kunstenares wilde groter werk maken op muren. Toen ze de lege muur op het Ericaplein spotte, besloot zich dan ook in te zetten voor een mooie muurschildering.

Na vele gesprekken met de Gemeente Rotterdam in samenwerking met wijknetwerkster Xenia Heemskerk, bewoners uit de wijk en HEF Rotterdam Wonen werd iedereen enthousiast en kon de muurschildering gemaakt worden.

Het duurde ongeveer een week voordat het kunstwerk af was. De vrouw op de muurschildering is Winnie Harlow. Zij is gekozen voor haar schoonheid en staat voor diversiteit. Daarnaast zijn er verschillende bloemen terug te vinden op het kunstwerk. Deze verwijzen naar de wijk Bloemhof en de lavendelstraat om de hoek.

De beschilderde muur levert veel positieve aandacht op. “Een oude man die in de buurt van de muur woont vindt het kunstwerk zo mooi. Hij kwam elke dag kijken. Een andere man kwam drankjes brengen toen ik nog bezig was met de schildering en was ook enorm positief over hoe het eruit zag. Ook heb ik een vrouw ontmoet die in het pand zelf woont. Zij was zo blij met het kunstwerk en zou deze aan haar kleinkinderen laten zien.” verteld Laxmi. “Zelf ben ik ook erg blij met het resultaat en de reacties van buurtbewoners. Het is belangrijk dat ik iets achterlaat waar de wijk elke dag blij van wordt!”

Ben je benieuwd naar meer werk van de kunstenares? Bekijk haar werk op www.laxmimanuela.com of op haar Instagram: Laxmi Manuela.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Bewaarkaart Vreewijk

Binnenkort ontvangt iedereen de bewaarkaart Vreewijk in de bus, of je hebt deze al gehad. Dit is een