28 september 00:29

Aanleveren

Kwannie en Man Yee 2

Het Zeefantje op Zuid dobbert in Hillesluis

De zomer komt eraan! Dat betekent lekker weer en veel buiten zijn. Dat geldt ook voor de Zeehond op Zuid. Nadat de zeehond even weg is geweest voor een opknapbeurt, staat hij (17 mei of 23 mei) weer op zijn vertrouwde plekje in het water in het Varkenoordse park. 

De Zeefant, zoals de Zeehond op Zuid ook wel wordt genoemd, is door Kwannie en Man Yee, van Studio Maky, ontworpen. Met de hulp van kinderen uit Hillesluis is de Zeefant de afgelopen weken geschilderd. ‘We vinden het een heel leuk project.’, vertelt Man Yee vrolijk.  De zeehond ziet er elk jaar anders uit en de kinderen mogen bepalen hoe hij eruit gaat zien! Dit doen we door middel van een tekenwedstrijd. Kinderen kunnen dan hun ontwerp tekenen op een kleurplaat van de zeehond. Dit jaar waren er ongeveer 60 inzendingen, dus het is super leuk om te merken dat de kinderen zo enthousiast zijn!’, eindigt ze met een trotse glimlach. 

Het is duidelijk te zien dat iedereen heel erg zijn best heeft gedaan om een mooie tekening te maken. Maar, er moest toch een keuze worden gemaakt voor de winnende tekening(en). Uiteindelijk is de keuze gevallen op de kleurrijke tekening van Zeynep (7 jaar) en de cactus tekening van Keti (6 jaar). De ontwerpen zijn terug te zien op de Zeefant, dus ga vooral een kijkje nemen in het Varkenoordsepark!

De wijkkrant wordt vanaf 2 juni verspreid in de wijk. Samen staan we sterk(er). #TeamHillesluis. Lees de wijkkrant ook digitaal via deze link: https://bit.ly/3N6GgJW.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten