11 december 06:18

Aanleveren

De-Kinderkrant-Voor-Feijenoord-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-G0EZc

De Kinderkrant Voor Feijenoord

Elke woensdag komen er kinderen uit Feijenoord bij elkaar om te werken aan de ‘NL kinderkrant, editie Feijenoord’. Dit is een activiteit van Cultuurhuis Feijenoord. En met succes, want de kinderkrant is nu al 6 keer verschenen. Peter Klein Gunnewiek is mede-oprichter van deze kinderkrant. “Ik merkte dat er veel kinderen waren die iets met schrijven wilde doen, maar hier de mogelijkheden niet voor hadden. Daarom richtte ik, samen met anderen, deze kinderkrant op.”

“Tijdens het maken van de krant leren de kinderen van alles.” vertelt Peter. “Bijvoorbeeld hoe ze moeten schrijven, hoe ze iemand moet interviewen en hoe ze mensen moet aanspreken.” De kinderen zelf zijn heel erg enthousiast over het werken aan de krant. Schrijven en tekenen valt het meest in de smaak, vooral omdat ze dan veel creatieve vrijheid hebben.

Heb jij interesse of ken je iemand die graag mee zou willen doen met de kinderkrant? Dan kan je gewoon langskomen in het ‘Cultuurhuis Feijenoord’ aan de Groene Hilledijk 242. Let wel op, je moet minimaal 8 jaar oud zijn!

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/feijenoord/wijkkrant-hillesluis-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Bewaarkaart Vreewijk

Binnenkort ontvangt iedereen de bewaarkaart Vreewijk in de bus, of je hebt deze al gehad. Dit is een