3 oktober 18:45

Aanleveren

LikejeWijk Burhan Bloemhof Festival

Burhan en OCEANLAB010 op Bloemhof Festival

Rotterdammer Burhan Carlak (45) heeft een passie voor koraal en ziet zichzelf daarom als een ambassadeur van de oceaan. Zijn grote droom is om duurzaam koraal te kweken. Vanuit de wijk Bloemhof, waar al duizend stekjes groeien, lukt dat aardig. “Onze ambitie is dat er binnen tien jaar geen wild gevangen koraal meer is.”

Oceanlab010
Burhan Carlak kweekt koraal in Bloemhof, hoe bijzonder! In het hoekpand op de Boudewijnstraat en Heer Nicolaesstraat staat een grote bak met 250 verschillende soorten koraal. Het is een kraamkamer met een eigen ecosysteem: kunstlicht, water en vissen zijn allemaal zo afgesteld dat het de ideale situatie nabootst voor de groei van koraal. Net als in de oceaan. “We zijn hier aan het pionieren, dit is nog niet gedaan in Nederland”, zegt Burhan met een grote glimlach.

Zeeaquarium en knutselen op Bloemhof Festival
Tijdens Bloemhof Festival neemt Burhan een klein mobiel zeeaquarium mee met interessante zeedieren zoals zeesterren, zeeslakken en koraal.
Burhan kan er alles over vertellen en daarnaast is er de mogelijkheid om te knutselen geheel in stijl van de oceaan!

Kom 17 juni naar het Bloemhof Festival en neem je stempelkaart mee! Met een volle stempelkaart kunnen kinderen iets lekkers ophalen.
Meer informatie over Bloemhof Festival lees je via: https://likejewijk.nl/feijenoord/bloemhof-festival-2023/

Foto: Tenny Taizer

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Tuinopruimdag buurt 9

Op woensdag 27 september heeft Havensteder een tuinopruimdag georganiseerd in buurt 9. Hierbij hebben ze geholpen met het