1 oktober 17:04

Aanleveren

Boekpresentatie ‘Hoe zen is Zuid?’

Hoe zen is Zuid? Voorzitter Leeszaal Vreewijk ontdekt het antwoord in het eerste exemplaar van ‘Hoe zen is Zuid?’

Een vrolijke groene voorkant van het nieuwe boek ‘Hoe zen is Zuid?’ Hoe zen is Rotterdam-Zuid? Met die vraag ging zenboeddhist Hanneke Dijkman met haar cursisten uit Rotterdam-Zuid vijf jaar lang op avontuur. Het antwoord is te lezen in het boek ‘Hoe zen is Zuid?’ dat begin december verschijnt. Op donderdag 15 december overhandigt de schrijfster het eerste exemplaar van het boek aan Wendy de Jong, voorzitter van Leeszaal Vreewijk.

In ‘Hoe zen is Zuid?’ beschrijft Hanneke Dijkman haar avonturen én biedt een praktische aanpak voor minder stress en meer zen. De schrijfster leerde honderden mensen op Zuid mediteren en ontwikkelde in vijf jaar een heel eigen aanpak. De verhalen van haar en haar cursisten spelen zich grotendeels op Zuid af en verrassen en ontroeren.

Hanneke Dijkman: “Wat ik prachtig vind aan de Leeszaal is hoe ruim dertig vrijwilligers samenwerken en zo boeken en gezelligheid doorgeven in Vreewijk. Helemaal terecht dat de Leeszaal onlangs genomineerd werd voor de ZieZuidAward. Daarom overhandig ik de voorzitter graag het eerste exemplaar van mijn boek. Heel leuk om dat tussen de duizenden boeken van de Leeszaal te kunnen doen.”

De ingang van leeszaal Vreewijk in Rotterdam Zuid, boven de deur staat de tekst ‘leest en verrijkt uw geest’ Wendy de Jong: “Sinds Hanneke Dijkman in 2017 begon met haar zenlessen op Zuid, werken we samen. Sommige van onze vrijwilligers mediteren bij haar en andersom komen ook ‘zenners’ bij ons vrijwilligerswerk doen. Ik zie dat mediteren hun rust en plezier brengt, ze meer ‘zen’ maakt. Ook vinden veel van onze doorgeefboeken een plekje in het kistje voor de deur van Zen.nl Rotterdam-Zuid en vinden zo een mooie nieuwe bestemming.”

Marco Pastors, Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) schreef een voorwoord voor het boek. Hij roemt daarin de pragmatische manier waarop Hanneke Dijkman de lezer weet mee te nemen in zen en zelfinzicht. Pastors: “ Dat past helemaal bij de insteek van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid: met feiten vaststellen, met overgave aan de opgave, en benoemen van wat goed voelt en wat niet, zorgen dat het elke dag een beetje beter gaat.”

De presentatie van het boek ‘Hoe zen is Zuid?’ vindt plaats op donderdag 15 december van 16 tot 18 uur in Leeszaal Vreewijk, Groenezoom 275 b, Rotterdam-Zuid. Vanaf 16 uur kunnen mensen rondsnuffelen in de Leeszaal. Om 17 uur is er een korte presentatie en daarna de officiële overhandiging met een hapje en een drankje. Er is de mogelijkheid om ter plekke een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen. Toegang is gratis, aanmelden vooraf is noodzakelijk

Waar gaat dit plaatsvinden: Leeszaal Vreewijk, Groenezoom 275b, Rotterdam
Voor wie is deze activiteit bedoeld: 18+
Hoe moet men zich aanmelden? Op de site: https://www.zen.nl/rotterdamzuid/hoe-zen-is-zuid/

Datum

15 dec 2022
Verlopen!

Tijd

16:00 - 18:00

Locaties

Leeszaal Vreewijk
Groenezoom 275b, Rotterdam
Wijken