2 oktober 07:02

Aanleveren

BENEFIETCONCERT IN DE BREEPLEINKERK

Collega’s van de Politie Eenheid Rotterdam en basisteam IJsselland zijn een nieuwe crowdfunding voor de zieke en in Nederland uitbehandelde politierechercheur Michèle van Dijk gestart. Na de roeimarathon door politievrouwen met PTSS in november en de benefietcabaretvoorstelling door cabaretier Arie Vuyk organiseren politie dameskoor Proces-Vocaal, Politie Harmonievereniging Hermandad en het Inspire2liveChoir een benefietconcert op 14 januari in de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid.

Michèle van Dijk, die als rechercheur in Rotterdam en tot het laatst toe in Capelle aan den IJssel werkte, heeft uitgezaaide en levensbedreigende borstkanker. Ze krijgt sinds september 2022 chemo. Zodra de chemo is uitgewerkt, kwestie van afwachten, dan is haar enige kans op levensverlenging de buitenlandse gespecialiseerde behandelingen, die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed en waar Michèle veel geld voor nodig heeft. In Nederland sterven jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Samen sterk
Miranda, collega bij Politie eenheid Rotterdam, is bevriend met Michèle en lid van politiedameskoor Proces Vocaal. Zij is één van de initiatiefnemers van het benefietconcert. De dirigent van haar koor was meteen overtuigd: “Natuurlijk willen we iets doen voor een zieke vrouwelijke collega die onze hulp hard nodig heeft. In this family no one fights alone!” De volgende stap om andere koren en orkesten te betrekken volgde snel. “Als dirigent ben ik altijd bezig om muzikale harten te veroveren en luisteraars een mooi verhaal te laten horen. Als dit dan voor een goed doel is dan heb je een win win situatie”, zei Leo die dirigent is van Politie Harmonievereniging Hermandad. De dirigent van Inspire2liveChoir omarmde het initiatief ook direct en geeft aan al sinds de oprichting van het koor in 2011 alleen voor kankerbestrijding te zingen. Ook de Stichting verantwoordelijk voor de instandhouding van de markante Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid stelde direct haar locatie ter beschikking: “Een prachtig doel! Hieraan willen we graag belangeloos onze medewerking verlenen.”

Benefietconcert
Op 14 januari zingen politie dameskoor Proces-Vocaal en het Inspire2liveChoir Nederlandse en Engelstalige nummers van o.a. 3JS, Nick & Simon, Secret Garden en Cat Stevens. Politie Harmonievereniging Hermandad zal muziekstukken als Sonos Triunfo, Besame Mucho maar ook Grease en nog veel meer ten gehore brengen. De organisatie heeft een aantrekkelijk muzikaal programma samengesteld met bekende en ook minder bekende nummers: “Bezoekers zullen genieten van de het zingen van onze koren en de tot de verbeelding sprekende muziek van het orkest in de Breepleinkerk die bekend staat om haar goede akoestiek. Het wordt een feestje, mooi om samen 2023 muzikaal in te luiden!”

Op 14 januari vanaf 19:30 uur gaan de deuren van de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid open. Het benefietconcert is van 20:00 uur tot 21:30 uur. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar: https://eventix.shop/7tg82rbv.

De volledige opbrengst van de tickets zal worden gedoneerd aan de crowdfunding van Michèle van Dijk: https://www.samensterkvoormichele.nl/

Datum

14 jan 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locaties

Breepleinkerk
Breepleinkerk, Rotterdam