1 juli 22:17

Bloemhof

WhatsApp Image 2022-01-27 at 16.02.19

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Thea van Gils

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Thea van Gils

Even voorstellen:

“Ik ben Thea van Gils, woon ruim 30 jaar in de wijk Bloemhof en ben erg actief in de wijk.

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?

“Ik ben al jaren actief in de wijk, zo heb ik hier waar we nu zijn het plein (op de Lange Hilleweg bij de Lidl) laten vergroenen. Het was altijd een kaal stenen plein en nu is het een stuk groener en gezelliger. Ook is er een nieuw klimrek voor de kinderen en zijn er draaistoeltjes, met als doel buurtbewoners met elkaar in contact te laten komen. Verder hebben we samen met een groot aantal buurtbewoners de muur gemozaiekt. Daarnaast ben ik al 4 jaar bezig met naar plastic vissen in de singel, activiteiten in de straat en van alles eigenlijk. Ik ben heel erg betrokken in de wijk en vind het belangrijk dat iedereen zich in de wijk thuis voelt”.

Wat houden de activiteiten in de straat precies in?

“OpzoomerMee activiteiten zoals de kerstboom. Daarnaast heb ik de straatactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld deurkransen maken een paar jaar geleden. De laatste 2 jaar hebben we met kerst iets aan huis gebracht. En toen het plein hier klaar was heb ik een buurtfeest op het plein georganiseerd”.

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar?

“De wijk moet voor iedereen gezellig zijn om in te wonen. Een schone wijk, maar ook de veiligheid vind ik een belangrijk punt. Niet te vergeten het welzijn, zowel voor kinderen als voor volwassenen en voor jongeren. Dat er voor de jongeren ook genoeg te doen is, ik vind dat het op dit moment toch wel wat beter kan”.

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk?

”We hebben een van de mooiste wijken in Rotterdam en dat moet zo blijven! Het is ook de gezelligste, leuke mensen en een leuke buurt”.

Wilt u zelf nog iets kwijt?

“Ik ben niet van een politieke partij, ik vind dat je in de wijkraad neutraal moet zijn. Ik doe dit vanuit mijn hart, voor de wijk”.

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten?

“Ja eigenlijk zijn dat meerdere personen: Evelien van de Zakkenvullers van Bloemhof, daarnaast hebben Miranda en Thomas ook heel veel voor de wijk gedaan, ze staan ook altijd voor iedereen klaar. Als bijvoorbeeld je fiets kapot is helpen ze je of voor een gewonde vogel komen ze gelijk. Ze staan altijd voor iedereen klaar.”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten